Србин побегао из затвора, аларм на границама

Затвореник Иван Ђорђевић, држављанин Србије, има у нашој земљи пребивалиште где и живи његова породица

Регион 20.01.2020 | 12:32
Србин побегао из затвора, аларм на границама

Држављанин Србије Иван Ђорђевић (31), који је био у хрватском затвору Реметинац, побегао је у недељу након што су га полицајци одвели у болницу. Тамо је тражио да оде до тоалета, а онда му се губи сваки траг.

У недељу ујутро у загребачком затвору Реметинец притвореник је обавестио правосудне полицајце да је нешто прогутао.

Следећи процедуру, они су га одвезли у болницу "Сестара милосрдница" у Виноградску улицу како би лекари утврдили да ли је заиста нешто прогутао и да ли је то опасно по његово здравље.

Човек је тада, како се незванично сазнаје, затражио да га пусте у тоалет. Они су му то допустили, али кад се након времена није појављивао, схватили су да им је побегао.

Он је био неправоснажно осуђен на четири године затвора због кријумчарења људи, а притвор му је одређен решењем Општинског суда у Новом Загребу број К-418/2019.

Крајем октобра донесена је пресуда на темељу признања по којој је признао кривицу, али није прихватио и санкцију од четири године затвора и 21. новембра се жалио на пресуду, а осим тога против истог окривљеника воде се још поступци на Жупанијским судовима у Карловцу и Великој Горици.

Вечерњи.хр преноси да је у питању затвореник Иван Ђорђевић, држављанин Србије, а у нашој земљи има пребивалиште и овде му живи породица.

У сваком случају о његовом бекству одмах су обавештени и сви гранични прелази, а сад ће се даљном истрагом установити да ли је оно било планирано, има ли помагача или више њих, као и да ли је напустио Хрватску.

(Телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар