Srbin pobegao iz zatvora, alarm na granicama

Zatvorenik Ivan Đorđević, državljanin Srbije, ima u našoj zemlji prebivalište gde i živi njegova porodica

Region 20.01.2020 | 12:32
Srbin pobegao iz zatvora, alarm na granicama

Državljanin Srbije Ivan Đorđević (31), koji je bio u hrvatskom zatvoru Remetinac, pobegao je u nedelju nakon što su ga policajci odveli u bolnicu. Tamo je tražio da ode do toaleta, a onda mu se gubi svaki trag.

U nedelju ujutro u zagrebačkom zatvoru Remetinec pritvorenik je obavestio pravosudne policajce da je nešto progutao.

Sledeći proceduru, oni su ga odvezli u bolnicu "Sestara milosrdnica" u Vinogradsku ulicu kako bi lekari utvrdili da li je zaista nešto progutao i da li je to opasno po njegovo zdravlje.

Čovek je tada, kako se nezvanično saznaje, zatražio da ga puste u toalet. Oni su mu to dopustili, ali kad se nakon vremena nije pojavljivao, shvatili su da im je pobegao.

On je bio nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, a pritvor mu je određen rešenjem Opštinskog suda u Novom Zagrebu broj K-418/2019.

Krajem oktobra donesena je presuda na temelju priznanja po kojoj je priznao krivicu, ali nije prihvatio i sankciju od četiri godine zatvora i 21. novembra se žalio na presudu, a osim toga protiv istog okrivljenika vode se još postupci na Županijskim sudovima u Karlovcu i Velikoj Gorici.

Večernji.hr prenosi da je u pitanju zatvorenik Ivan Đorđević, državljanin Srbije, a u našoj zemlji ima prebivalište i ovde mu živi porodica.

U svakom slučaju o njegovom bekstvu odmah su obavešteni i svi granični prelazi, a sad će se daljnom istragom ustanoviti da li je ono bilo planirano, ima li pomagača ili više njih, kao i da li je napustio Hrvatsku.

(Telegraf)

Komentari / 0

Ostavite komentar