"Надам се да ће Нешић успјешно водити странку"

"Искрено се надамо и да ће на изборима, када се они десе, то бити и потврђено, те да ће Нешић успјешно преузети вођење странке. Наша жеља је да странка, која је из нашег угла и перцепције стварала равнотежу у свим политичим односима у РС, наставити да дјелује у пуном капацитету, те да ће стати напади према ДНС-у и да ће странка наставити мирно да живи припремајући се за нове изборе", казао је Ђаковић.

Република Српска 20.01.2020 | 10:23
"Надам се да ће Нешић успјешно водити странку"

- Прошла година је била сложена у граду Приједору, прије свега смо имали прекомпозицију политичке сцене у Скупштини града. Дошло је до организовања скупштинске већине која није у потпуној сагласности са градоначелником, те су то услови кад се теже функционише. На другој страни, имали смо поплаве у мају и јуну које су оставиле своје посљедице на инфраструктури, приватним објектима и пољопривреди, што је додатно усложило ситуацију, али смо се трудили да спроведемо све пројекте који су планирани, казао је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић.

Он у интервјуу Независним новинама  каже да неки од капиталних пројеката у Приједору су завршетак заједничких објеката на водоводном систему "Црно врело" које смо покренули заједно са Бањалуком.

"Граде се двије спортске дворане у Омарској и Уријама. У наставку ове године ћемо завршити реконструкцију Основне школе у Расавцима и започети реконструкцију ОШ "Петар Кочић" на Уријама. Завршена је изградња примарног канализационог система у насељима Орловача, Чиркин поље и дијеловима индустријске зоне Свале", каже он и додаје:

"За ову годину много тога је у плану, међу којима је и регулација ријеке Милошевице, планирани су рефлектори на Градском стадиону у сарадњи са ФС БиХ, у Гомјеници се планира градити стадион са вјештачком травом. Планирана је и модернизација јавне расвјете на подручју града са ЛЕД расвјетом, тиме бисмо створили уштеде, и на основу уштеда продужавали бисмо расвјету и даље по сеоским и градским подручјима. Жеља нам је да "Патрија" и дворана на Уријама буду завршене до краја године".

Како коментаришете иницијативе Омарске и Козарца да постану општине, Ђаковић одговара да је Козарац као потенцијална општина је изразио жељу да остане у оквиру града Приједора, али да буде издвојен само као административна цјелина, док Иницијативни одбор Омарске жели да се одвоји и формира самосталну јединицу.

"Ту постоје неријешене просторне јединице, односно дијелови насеља за које Козарац сматра да су на њиховој територији, а Омарска на њиховој. Упркос томе скупштинска већина је прихватила иницијативу Омарске, док иницијатива Козарца још није била на Скупштини", наводи Ђаковић.

Према његовим ријечима, иницијативе су потпомогнуте појединим странкама скупштинске већине из Приједора, али и на нивоу РС.

"Прије свега желим добросусједске односе, јер ће се обе потенцијалне општине због неразвијене инфраструктуре дуго времена наслањати и на Приједор и Бањалуку. Приједор би тиме имао мањи број становника и не би био у рангу градова којим сада припада, али ће и даље наставити своје пројекте", рекао је градоначелник Приједора.

Осврћући се на дешавања у ДНС и на оставке челних јуди, он сматра да су Марко Павић и Драгутин Родић увијек давали једну стабилност и мирну политику ДНС-у.

"Павић је годинама предводио странку, али како је и сам рекао, ушао је у озбиљне године кад политичка проблематика и доношење крупних одлука могу штетити његовом здрављу. У међувремену је одржана сједница Предсједништва, које је именовало в.д. предсједника, потпредсједника и генералног секретара странке, те ће од њих и чланова странке зависити шта ће се дешавати са ДНС-ом у будућности. Као члан странке, поштујем одлуке органа", казао је Ђаковић.

Ако се не буду мијењали озбиљно стратешки циљеви, те ако странка настави у том смјеру у којем је политички и остварила највећи раст у својој историји на посљедњим изборима, сматра да ће ДНС наставити да расте.

"Приједлогом Предсједништва Ненад Нешић је в.д. предсједника ДНС-а. Искрено се надамо и да ће на изборима, када се они десе, то бити и потврђено, те да ће Нешић успјешно преузети вођење странке. Наша жеља је да странка, која је из нашег угла и перцепције стварала равнотежу у свим политичим односима у РС, наставити да дјелује у пуном капацитету, те да ће стати напади према ДНС-у и да ће странка наставити мирно да живи припремајући се за нове изборе", казао је Ђаковић.

Да ли ће поново бити кандидат за градоначелника, каже да до идућих избора има прилично времена, сваки кандидат за градоначелника усаглашава своју позицију са странком.

"У случају да моја странка одлучи о томе да ја будем кандидат, прихватио бих, као и у случају да буде неко други. На странци и грађанима је да одлуче ко ће бити градоначелник у наредне четири године, али тек у октобру", рекао је Ђаковић.

Због чега се повукао са мјеста предсјендика Градског одбора ДНС Приједор, он каже да је предсједник Регионалног одбора странке за приједорску регију, члан Предсједништва странке на нивоу РС, градоначелник...

"То је сет послова који временски, посебно у години пред изборе, не могу се носити у једном човјеку. Договорили смо се да направимо реорганизацију странке у смислу да наставим да вршим дужност у пуном капацитету градоначелника, да останем регионални координатор за приједорску регију, да будем члан Предсједништва странке на нивоу РС, а да колега Драгутин Родић преузме мјесто предсједника градског ДНС-а", казао је Ђаковић у интервјуу Независним новинама.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ВИЛИ

20.01.2020 09:52

Госп. Дјаковицу, ја сам мислио да си ти поштенији и паметнији човјек, а сада си ме разочарао, страшно нешиц да води странку.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.01.2020 10:22

Вили је надимак за куцног љубимца.

Name

најлосији могуци избор

20.01.2020 18:00

Једино сто це докрајцити днс

Name

МАЈА

20.01.2020 10:55

Господине Ђаковићу: Вин нисте способни да будете Градоначелник и на малтретирајте грађане Приједора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

20.01.2020 11:51

Гори од горега!привјесак продузени пипци папци лопови разних боја криминална хоботница партијаса баљанских !одродјени и од народа и од закона!у правној дрзави сви би били по затворима о одузимање имовине !

Name

Борац

20.01.2020 13:57

Најбољи и најпоштенији политичар у историји Републике Српске. Човјек који зиви од плате... РВИ борац ВРС. Републику Српску је стварао у рову а не у дневном боравку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

20.01.2020 19:04

Ако је био борац? Добро је то уновцио.

Name

Мрђа

20.01.2020 14:06

Човјек из народа, ведар, приступачан, пун позитивне енергије. То је градоначелник града Приједора којег су напале ДФ и СНСД хијене, удружене са везаним зеленим и црвеним заставама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјордје

20.01.2020 14:41

Несиц да буде председник странке ? ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

20.01.2020 15:51

Па људи цуј Несиц председник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

21.01.2020 19:12

Господин Миленко Дјаковиц је један узоран и квалитетан цовјек. Када би сви били политицари као он где би нам био крај, градонацелнице имате пуну подршку од цланова ДНС-а ..Драгутин Родиц је частан и поштен цовјек зна како се води политика.

ОДГОВОРИТЕ