"Nadam se da će Nešić uspješno voditi stranku"

"Iskreno se nadamo i da će na izborima, kada se oni dese, to biti i potvrđeno, te da će Nešić uspješno preuzeti vođenje stranke. Naša želja je da stranka, koja je iz našeg ugla i percepcije stvarala ravnotežu u svim političim odnosima u RS, nastaviti da djeluje u punom kapacitetu, te da će stati napadi prema DNS-u i da će stranka nastaviti mirno da živi pripremajući se za nove izbore", kazao je Đaković.

Republika Srpska 20.01.2020 | 10:23
"Nadam se da će Nešić uspješno voditi stranku"

- Prošla godina je bila složena u gradu Prijedoru, prije svega smo imali prekompoziciju političke scene u Skupštini grada. Došlo je do organizovanja skupštinske većine koja nije u potpunoj saglasnosti sa gradonačelnikom, te su to uslovi kad se teže funkcioniše. Na drugoj strani, imali smo poplave u maju i junu koje su ostavile svoje posljedice na infrastrukturi, privatnim objektima i poljoprivredi, što je dodatno usložilo situaciju, ali smo se trudili da sprovedemo sve projekte koji su planirani, kazao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

On u intervjuu Nezavisnim novinama  kaže da neki od kapitalnih projekata u Prijedoru su završetak zajedničkih objekata na vodovodnom sistemu "Crno vrelo" koje smo pokrenuli zajedno sa Banjalukom.

"Grade se dvije sportske dvorane u Omarskoj i Urijama. U nastavku ove godine ćemo završiti rekonstrukciju Osnovne škole u Rasavcima i započeti rekonstrukciju OŠ "Petar Kočić" na Urijama. Završena je izgradnja primarnog kanalizacionog sistema u naseljima Orlovača, Čirkin polje i dijelovima industrijske zone Svale", kaže on i dodaje:

"Za ovu godinu mnogo toga je u planu, među kojima je i regulacija rijeke Miloševice, planirani su reflektori na Gradskom stadionu u saradnji sa FS BiH, u Gomjenici se planira graditi stadion sa vještačkom travom. Planirana je i modernizacija javne rasvjete na području grada sa LED rasvjetom, time bismo stvorili uštede, i na osnovu ušteda produžavali bismo rasvjetu i dalje po seoskim i gradskim područjima. Želja nam je da "Patrija" i dvorana na Urijama budu završene do kraja godine".

Kako komentarišete inicijative Omarske i Kozarca da postanu opštine, Đaković odgovara da je Kozarac kao potencijalna opština je izrazio želju da ostane u okviru grada Prijedora, ali da bude izdvojen samo kao administrativna cjelina, dok Inicijativni odbor Omarske želi da se odvoji i formira samostalnu jedinicu.

"Tu postoje neriješene prostorne jedinice, odnosno dijelovi naselja za koje Kozarac smatra da su na njihovoj teritoriji, a Omarska na njihovoj. Uprkos tome skupštinska većina je prihvatila inicijativu Omarske, dok inicijativa Kozarca još nije bila na Skupštini", navodi Đaković.

Prema njegovim riječima, inicijative su potpomognute pojedinim strankama skupštinske većine iz Prijedora, ali i na nivou RS.

"Prije svega želim dobrosusjedske odnose, jer će se obe potencijalne opštine zbog nerazvijene infrastrukture dugo vremena naslanjati i na Prijedor i Banjaluku. Prijedor bi time imao manji broj stanovnika i ne bi bio u rangu gradova kojim sada pripada, ali će i dalje nastaviti svoje projekte", rekao je gradonačelnik Prijedora.

Osvrćući se na dešavanja u DNS i na ostavke čelnih judi, on smatra da su Marko Pavić i Dragutin Rodić uvijek davali jednu stabilnost i mirnu politiku DNS-u.

"Pavić je godinama predvodio stranku, ali kako je i sam rekao, ušao je u ozbiljne godine kad politička problematika i donošenje krupnih odluka mogu štetiti njegovom zdravlju. U međuvremenu je održana sjednica Predsjedništva, koje je imenovalo v.d. predsjednika, potpredsjednika i generalnog sekretara stranke, te će od njih i članova stranke zavisiti šta će se dešavati sa DNS-om u budućnosti. Kao član stranke, poštujem odluke organa", kazao je Đaković.

Ako se ne budu mijenjali ozbiljno strateški ciljevi, te ako stranka nastavi u tom smjeru u kojem je politički i ostvarila najveći rast u svojoj istoriji na posljednjim izborima, smatra da će DNS nastaviti da raste.

"Prijedlogom Predsjedništva Nenad Nešić je v.d. predsjednika DNS-a. Iskreno se nadamo i da će na izborima, kada se oni dese, to biti i potvrđeno, te da će Nešić uspješno preuzeti vođenje stranke. Naša želja je da stranka, koja je iz našeg ugla i percepcije stvarala ravnotežu u svim političim odnosima u RS, nastaviti da djeluje u punom kapacitetu, te da će stati napadi prema DNS-u i da će stranka nastaviti mirno da živi pripremajući se za nove izbore", kazao je Đaković.

Da li će ponovo biti kandidat za gradonačelnika, kaže da do idućih izbora ima prilično vremena, svaki kandidat za gradonačelnika usaglašava svoju poziciju sa strankom.

"U slučaju da moja stranka odluči o tome da ja budem kandidat, prihvatio bih, kao i u slučaju da bude neko drugi. Na stranci i građanima je da odluče ko će biti gradonačelnik u naredne četiri godine, ali tek u oktobru", rekao je Đaković.

Zbog čega se povukao sa mjesta predsjendika Gradskog odbora DNS Prijedor, on kaže da je predsjednik Regionalnog odbora stranke za prijedorsku regiju, član Predsjedništva stranke na nivou RS, gradonačelnik...

"To je set poslova koji vremenski, posebno u godini pred izbore, ne mogu se nositi u jednom čovjeku. Dogovorili smo se da napravimo reorganizaciju stranke u smislu da nastavim da vršim dužnost u punom kapacitetu gradonačelnika, da ostanem regionalni koordinator za prijedorsku regiju, da budem član Predsjedništva stranke na nivou RS, a da kolega Dragutin Rodić preuzme mjesto predsjednika gradskog DNS-a", kazao je Đaković u intervjuu Nezavisnim novinama.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

VILI

20.01.2020 09:52

Gosp. Djakovicu, ja sam mislio da si ti pošteniji i pametniji čovjek, a sada si me razočarao, strašno nešic da vodi stranku.!

ODGOVORITE
Name

Re

20.01.2020 10:22

Vili je nadimak za kucnog ljubimca.

Name

najlosiji moguci izbor

20.01.2020 18:00

Jedino sto ce dokrajciti dns

Name

MAJA

20.01.2020 10:55

Gospodine Đakoviću: Vin niste sposobni da budete Gradonačelnik i na maltretirajte građane Prijedora.

ODGOVORITE
Name

Sve

20.01.2020 11:51

Gori od gorega!privjesak produzeni pipci papci lopovi raznih boja kriminalna hobotnica partijasa baljanskih !odrodjeni i od naroda i od zakona!u pravnoj drzavi svi bi bili po zatvorima o oduzimanje imovine !

Name

Borac

20.01.2020 13:57

Najbolji i najpošteniji političar u istoriji Republike Srpske. Čovjek koji zivi od plate... RVI borac VRS. Republiku Srpsku je stvarao u rovu a ne u dnevnom boravku.

ODGOVORITE
Name

Uhh

20.01.2020 19:04

Ako je bio borac? Dobro je to unovcio.

Name

Mrđa

20.01.2020 14:06

Čovjek iz naroda, vedar, pristupačan, pun pozitivne energije. To je gradonačelnik grada Prijedora kojeg su napale DF i SNSD hijene, udružene sa vezanim zelenim i crvenim zastavama

ODGOVORITE
Name

Djordje

20.01.2020 14:41

Nesic da bude predsednik stranke ? ....

ODGOVORITE
Name

Savo

20.01.2020 15:51

Pa ljudi cuj Nesic predsednik

ODGOVORITE
Name

Prijedor

21.01.2020 19:12

Gospodin Milenko Djakovic je jedan uzoran i kvalitetan covjek. Kada bi svi bili politicari kao on gde bi nam bio kraj, gradonacelnice imate punu podršku od clanova DNS-a ..Dragutin Rodic je častan i pošten covjek zna kako se vodi politika.

ODGOVORITE