Учеснице "Женског марша" критиковале Доналда Трампа

- Учесници четврог по реду "Женског марша" на улицама Вашингтона и других градова широм САД критиковали су политику америчког председника Доналда Трампа.

Свијет 18.01.2020 | 22:41
Учеснице "Женског марша" критиковале Доналда Трампа

Они се за једнакост полова и већа права жена у САД.

Грађанско окупљање одвија се у склопу традиционалне манифестације, први пут одржане 2017, дан пошто је Трамп преузео дужност.

Истоветни скупови, на којима се окупљају хиљаде учесника, одржавају се широм САД. Учесници скупова залажу се за једнакост међу половима и већа права за жене, указујући на мањкавости званичне политике коју води актуелни председник државе, преноси Глас Америке.

Такође, исказују подршку реформама у имиграционој сфери, здравству, указали су и на знацај заштитите животне средине.

Траже и већа права ЛГБТ заједнице, једнакост међу расама и слободу вероисповести.

"Ово је последњи марш пре председничких избора 2020. године. 2020. године имамо шансу да довршимо оно што смо запоцели пре три године и сменимо Трампа са дужности”, изјавила је, уочи окупљања у Вашингтону, једна од организаторки манифестације Иса Нојола.

Заштитни знак манифестације су хеклане љубичасте капе Више демократских претендената за председничку номинацију на изборима 2020. најавили су присуство манифестацијама у више америцких градова.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Нови Јорк

19.01.2020 00:03

Могу му пљунути пред Бијелу кућу, чак ни под прозор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

19.01.2020 05:58

Мора дасуих предводиле када и мунира онесу испраксиранеисле на тецај у медресу у сарајеву и тамо уциле какосе срби мрзе а нису уциле од когасу постале тосе несме сазнат али нема тајне ако зању нико незна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Помаже Бог браћо и сестре

19.01.2020 08:25

Богојављенска литија улицама Бањалуке, и подршка СПЦ Црне Горе, креће у 11 сати испред Храма Христа Спаситеља, а послије Богослужења у истом Храму!- тако пишу на порталу РТРС-а! Одазовимо се у што већем броју!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зијад

19.01.2020 11:20

Законом треба забранити парадирање троваца и сиритеља мрзње јавно и то крпз центре градова главним улицама попова СПЦ.Мозес замислити какву поруку ови троваци саљу припадницима других конфесија.

Name

Зијаде

19.01.2020 12:18

Ако се тако угрозе твоја права, придрузит цемо се да ти помогнемо.