Učesnice "Ženskog marša" kritikovale Donalda Trampa

- Učesnici četvrog po redu "Ženskog marša" na ulicama Vašingtona i drugih gradova širom SAD kritikovali su politiku američkog predsednika Donalda Trampa.

Svijet 18.01.2020 | 22:41
Učesnice "Ženskog marša" kritikovale Donalda Trampa

Oni se za jednakost polova i veća prava žena u SAD.

Građansko okupljanje odvija se u sklopu tradicionalne manifestacije, prvi put održane 2017, dan pošto je Tramp preuzeo dužnost.

Istovetni skupovi, na kojima se okupljaju hiljade učesnika, održavaju se širom SAD. Učesnici skupova zalažu se za jednakost među polovima i veća prava za žene, ukazujući na manjkavosti zvanične politike koju vodi aktuelni predsednik države, prenosi Glas Amerike.

Takođe, iskazuju podršku reformama u imigracionoj sferi, zdravstvu, ukazali su i na znacaj zaštitite životne sredine.

Traže i veća prava LGBT zajednice, jednakost među rasama i slobodu veroispovesti.

"Ovo je poslednji marš pre predsedničkih izbora 2020. godine. 2020. godine imamo šansu da dovršimo ono što smo zapoceli pre tri godine i smenimo Trampa sa dužnosti”, izjavila je, uoči okupljanja u Vašingtonu, jedna od organizatorki manifestacije Isa Nojola.

Zaštitni znak manifestacije su heklane ljubičaste kape Više demokratskih pretendenata za predsedničku nominaciju na izborima 2020. najavili su prisustvo manifestacijama u više americkih gradova.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Нови Јорк

19.01.2020 00:03

Могу му пљунути пред Бијелу кућу, чак ни под прозор.

ODGOVORITE
Name

bijeljina

19.01.2020 05:58

Mora dasuih predvodile kada i munira onesu ispraksiraneisle na tecaj u medresu u sarajevu i tamo ucile kakose srbi mrze a nisu ucile od kogasu postale tose nesme saznat ali nema tajne ako zanju niko nezna

ODGOVORITE
Name

Pomaže Bog braćo i sestre

19.01.2020 08:25

Bogojavljenska litija ulicama Banjaluke, i podrška SPC Crne Gore, kreće u 11 sati ispred Hrama Hrista Spasitelja, a poslije Bogosluženja u istom Hramu!- tako pišu na portalu RTRS-a! Odazovimo se u što većem broju!

ODGOVORITE
Name

Zijad

19.01.2020 11:20

Zakonom treba zabraniti paradiranje trovaca i siritelja mrznje javno i to krpz centre gradova glavnim ulicama popova SPC.Mozes zamisliti kakvu poruku ovi trovaci salju pripadnicima drugih konfesija.

Name

Zijade

19.01.2020 12:18

Ako se tako ugroze tvoja prava, pridruzit cemo se da ti pomognemo.