Жена усмртила двије особе, али неће ићи у затвор

- Једна жена с Флориде, у САД, која је аутомобилом налетјела на групу бициклиста, убивши двије особе, избјегла је затворску казну.

Свијет 18.01.2020 | 18:23
Жена усмртила двије особе, али неће ићи у затвор

Никол Вандервајт (34) је ове седмице изјавила да се неће жалити на одлуку суда округа Бровард, којом је због "непажљиве вожње" кажњена одузимањем возачке дозволе на шест мјесеци, плаћањем судских трошкова, похађањем четворосатне наставе вожње и обављањем 120 сати друштвеног рада - пише локални лист "Сан сентинел".

"Као да људски животи нису ни важни", рекао је Дани Родригес, син бициклисте кога је она усмртила аутомобилом. "Нема правде", додао је он.

Аутомобил којим је управљала Вандервајт је у новембру 2018. године на једном путу налетио на групу од 15 бициклиста из једног породичног удружења, саопштиле су власти. Погинуло је двоје, а петоро је повријеђено.

Вандервајт је рекла властима да је била "расејана" и ометена одсјајем сунца. Истражитељи су утврдили да је она на месту где је брзина ограничена на 55 миља на сат (88 километара), при удару возила аутомобил брзином од 66 миља на сат (106 километара).

Тужиоци су, међутим, оцијенили да њена непажња није била на нивоу потребном за пријаву кривичног дјела убиства возилом, за шта је нужно да је починилац показао "вољно или безобзирно непоштовање безбједности".

(Бета/АП)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дрекавац

20.01.2020 00:05

Ето одакле такви накарадни закони долазе нама.

ОДГОВОРИТЕ