Žena usmrtila dvije osobe, ali neće ići u zatvor

- Jedna žena s Floride, u SAD, koja je automobilom naletjela na grupu biciklista, ubivši dvije osobe, izbjegla je zatvorsku kaznu.

Svijet 18.01.2020 | 18:23
Žena usmrtila dvije osobe, ali neće ići u zatvor

Nikol Vandervajt (34) je ove sedmice izjavila da se neće žaliti na odluku suda okruga Brovard, kojom je zbog "nepažljive vožnje" kažnjena oduzimanjem vozačke dozvole na šest mjeseci, plaćanjem sudskih troškova, pohađanjem četvorosatne nastave vožnje i obavljanjem 120 sati društvenog rada - piše lokalni list "San sentinel".

"Kao da ljudski životi nisu ni važni", rekao je Dani Rodriges, sin bicikliste koga je ona usmrtila automobilom. "Nema pravde", dodao je on.

Automobil kojim je upravljala Vandervajt je u novembru 2018. godine na jednom putu naletio na grupu od 15 biciklista iz jednog porodičnog udruženja, saopštile su vlasti. Poginulo je dvoje, a petoro je povrijeđeno.

Vandervajt je rekla vlastima da je bila "rasejana" i ometena odsjajem sunca. Istražitelji su utvrdili da je ona na mestu gde je brzina ograničena na 55 milja na sat (88 kilometara), pri udaru vozila automobil brzinom od 66 milja na sat (106 kilometara).

Tužioci su, međutim, ocijenili da njena nepažnja nije bila na nivou potrebnom za prijavu krivičnog djela ubistva vozilom, za šta je nužno da je počinilac pokazao "voljno ili bezobzirno nepoštovanje bezbjednosti".

(Beta/AP)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Дрекавац

20.01.2020 00:05

Ето одакле такви накарадни закони долазе нама.

ODGOVORITE