Посљедње збогом Неди Арнерић

По жељи породице глумачка дива ће бити кремирана и њена урна касније положена у Алеји заслужних грађана

Забава 18.01.2020 | 17:21
Посљедње збогом Неди Арнерић

Последњу звезду југословенског филма јуче су вечни починак испратили чланови њене породице, пријатељи и сарадници на Новом Гробљу, уз звуке музике из филма "Ватрене кочије".

Глумица, која је на сцени била од своје 16. године, пронађена је мртва прошлог петка у свом стану у Београду. По жељи породице и њеног рођеног брата Неда ће бити кремирана и њена урна биће положена у Алеји заслужних грађана У каријери дугој готово пола века остварила је улоге које се памте у филмовима "Вишња на Ташмајдану", "Ужицка република", "Сутјеска", "Валтер брани Сарајево", "Варљиво лето "68"...

Златну арену добила је на Филмском фестивалу у Пули (1988) за улогу у филму "Халоа -Празник курви" редитеља Лордана Зафрановица, а пред крај живота и признање Павле Вуисиц за животно дело.

Неда Арнерић је дипломирала историју уметности на Филозофском факултету у Београду, а глуму је напустила на другој години студија. Последњих година играла је и у позоришту с Феђом Стојановићем као партнером.

- Право пријатељство са Недом стекао сам пре четири године када смо почели да играмо римејк представе "Извињавамо се, много се извињавамо". Она је била професионална и дама са великим словом Д. Њен начин опхођења је био толико фин и углађен да је потпуно одударао од средине у којој живимо. Била је несигурна у себе и свој таланат и чинило јој се да увек мора испочетка, а оставила је иза себе толико тога - казао је Стојановић.

На сахрану су дошле многобројне колеге и пријатељи како би се опростили од величанствене глумице - Аница Добра, Мики Манојловић, Дубравко Јовановић, Бане Трифуновиц, као и бивши супруг покојне глумице Дејан Карајклајић.

Испраћају је присуствовала и Ружица Ђинђић.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар