Posljednje zbogom Nedi Arnerić

Po želji porodice glumačka diva će biti kremirana i njena urna kasnije položena u Aleji zaslužnih građana

Zabava 18.01.2020 | 17:21
Posljednje zbogom Nedi Arnerić

Poslednju zvezdu jugoslovenskog filma juče su večni počinak ispratili članovi njene porodice, prijatelji i saradnici na Novom Groblju, uz zvuke muzike iz filma "Vatrene kočije".

Glumica, koja je na sceni bila od svoje 16. godine, pronađena je mrtva prošlog petka u svom stanu u Beogradu. Po želji porodice i njenog rođenog brata Neda će biti kremirana i njena urna biće položena u Aleji zaslužnih građana U karijeri dugoj gotovo pola veka ostvarila je uloge koje se pamte u filmovima "Višnja na Tašmajdanu", "Užicka republika", "Sutjeska", "Valter brani Sarajevo", "Varljivo leto "68"...

Zlatnu arenu dobila je na Filmskom festivalu u Puli (1988) za ulogu u filmu "Haloa -Praznik kurvi" reditelja Lordana Zafranovica, a pred kraj života i priznanje Pavle Vuisic za životno delo.

Neda Arnerić je diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a glumu je napustila na drugoj godini studija. Poslednjih godina igrala je i u pozorištu s Feđom Stojanovićem kao partnerom.

- Pravo prijateljstvo sa Nedom stekao sam pre četiri godine kada smo počeli da igramo rimejk predstave "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo". Ona je bila profesionalna i dama sa velikim slovom D. Njen način ophođenja je bio toliko fin i uglađen da je potpuno odudarao od sredine u kojoj živimo. Bila je nesigurna u sebe i svoj talanat i činilo joj se da uvek mora ispočetka, a ostavila je iza sebe toliko toga - kazao je Stojanović.

Na sahranu su došle mnogobrojne kolege i prijatelji kako bi se oprostili od veličanstvene glumice - Anica Dobra, Miki Manojlović, Dubravko Jovanović, Bane Trifunovic, kao i bivši suprug pokojne glumice Dejan Karajklajić.

Ispraćaju je prisustvovala i Ružica Đinđić.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar