Макрон евакуисан из позоришта због демонстраната

Снаге сигурности Француске евакуисале су предсједника земље Емануела Макрона из театра "Лес Боуффес ду Норд" у Паризу због напада антивладиних демонстраната.

Свијет 18.01.2020 | 09:54
Макрон евакуисан из позоришта због демонстраната

Већа група демонстраната окупила се испред позоришта након што је на друштвеним мрежама објављена информација да се предсједник Макрон налази у згради.

Узвикујући слогане против Макрона демонстранти су покушали ући у позориште, а француска полиција евакуирала је предсједника.

Најављени владин план реформе пензионог система у Француској је био повод за протесте и штрајкове који трају од 5. децембра прошле године.

Администрација француског предсједника Емануела Малрона новим планом заговара да се висина пензије израчунава на основу износа плаће коју је радник имао током цијеле каријере, а не на основу плата из посљедњих пет година радне каријере. Синдикати тврде да ће то резултирати знатно мањим пензијама за будуће пензионере.

Макронов план предвиђа и измјене у критерија захтјевности различитих занимања, а што ће у коначници одузети право пријевременог пензионисања за раднике из више сектора, укључујући и јавну службу.

(Анадолија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Додо

18.01.2020 09:34

Како би их Додик разбуцо са специјалцима, пар пендрека, пар самарцина прело жваља, и демостранти правац бувара ХАХАХАХА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕУ стратегија

18.01.2020 09:55

Висеструки гафови: у Њемацкој и њеним трабантима 67 година глатко давно усвојено а код француза ни приблизно и ко зна када и ста на снази. И толики отпор јаког синдиката, у најсирем смислу. Које ли политицке лакрдије. Уз то са толиким разликама у економијама класицних у односу на јузне и истоцне (цитај: пропале) европске земље, не види се здрава перспектива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

18.01.2020 10:01

Овако се штите своја права а не као код нас наши демонстранти запале цигару одма их хапсе срећа па наш предсједник неиде у позориште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

18.01.2020 21:58

Тако је кад баба командује. Јадни наполеончић.

ОДГОВОРИТЕ