Аустралија: Након мјесеци пожара, стигла киша

Интензивни пљускови са грмљавином ублажили су данас пожаре на аустралијској источној обали, што је донијело олакшање уморним ватрогасцима и фармерима који се годинама боре против суше, али и организаторима Отвореног првенства Аустралије у тенису, које почиње сљедеће недјеље.

Свијет 17.01.2020 | 14:02
Аустралија: Након мјесеци пожара, стигла киша

Аустралија, позната по својој нетакнутој природи и плажама бори се од септембра са пожарима у којима је погинуло 29 људи, као и милиони животиња, а уништено је више од 2.500 домова.

Викторија, Нови Јужни Велс и Квинсланд, државе које су најтеже погођене пожарима и сушом, жељно су дочекале кишу, иако ватрогасне службе упозоравају да она неће угасити све ватре, али ће значајно допринијети њиховом обуздавању, преноси Ројтерс.


Предвиђа се да ће се јаке олује наставити у многим областима погођеним пожарима, укључујући предјеле гдје годинама није било падавина, што ће донекле ублажити трогодишњу сушу. Иако је влажно вријеме донијело олакшање када је ријеч о пожарима, упозорава се да оно доноси и опасности у виду поплава и рушења дрвећа.

Јаки пљускови донекле су прочистили ваздух у Аустралији, али су Сиднеј, Камбера и Мелбурн остали у првих 100 најзагађенијих свјетскиих градова.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Еки

17.01.2020 14:39

У првих 100 по загађености? Па код нас нигдје пожара а прво мјесто не препуśтамо никоме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овцице

17.01.2020 16:05

Трудимо се из петних зила.