Суд затворио Олимпијске објекте

Суд у Рио де Жанеиру наредио је затварање свих објеката који су изграђени и корисћени током Олимпијских игара 2016. године из безбједностих разлога.

Свијет 17.01.2020 | 11:54
Суд затворио Олимпијске објекте

Како преноси ББЦ, суд је одлуку донио на захтјев тужилаштва да се забрани одржавање било каквих догађаја на олимпијским објектима док канцеларија градоначелника не поднесе потврду да су сигурни за коришћење.

Одлука је образложена тиме да се жели "сачувати сигурност становништва јер се на тим објектима редовно одржавају различити догађаји".

"Објекти урушени и оштећени због недостатка надзора и због великог броја људи који их посјећују што може да довести до трагедије", стоји у одлуци судије.

Објекти изграђени за ОИ 2016, прве које су се одржале на територији Јужне Америке, често су били на мети критике због корупције и високих трошкова, који се процјењују на око 12,5 милијарди долара.

Одлуком суда обухваћени су Олимпијски парк "Бара да Тижука" у туристичкој четврти Рија, гдје се налази и "Арена Рио", тениски центар и бициклистичка стаза.

Обухваћена и регија Деодоро, на 40 километара од Копакабане, гдје су одржана такмичења у рагбију, хокеју на трави, кајаку, кануу и у коњичким спортовима.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар