Sud zatvorio Olimpijske objekte

Sud u Rio de Žaneiru naredio je zatvaranje svih objekata koji su izgrađeni i korisćeni tokom Olimpijskih igara 2016. godine iz bezbjednostih razloga.

Svijet 17.01.2020 | 11:54
Sud zatvorio Olimpijske objekte

Kako prenosi BBC, sud je odluku donio na zahtjev tužilaštva da se zabrani održavanje bilo kakvih događaja na olimpijskim objektima dok kancelarija gradonačelnika ne podnese potvrdu da su sigurni za korišćenje.

Odluka je obrazložena time da se želi "sačuvati sigurnost stanovništva jer se na tim objektima redovno održavaju različiti događaji".

"Objekti urušeni i oštećeni zbog nedostatka nadzora i zbog velikog broja ljudi koji ih posjećuju što može da dovesti do tragedije", stoji u odluci sudije.

Objekti izgrađeni za OI 2016, prve koje su se održale na teritoriji Južne Amerike, često su bili na meti kritike zbog korupcije i visokih troškova, koji se procjenjuju na oko 12,5 milijardi dolara.

Odlukom suda obuhvaćeni su Olimpijski park "Bara da Tižuka" u turističkoj četvrti Rija, gdje se nalazi i "Arena Rio", teniski centar i biciklistička staza.

Obuhvaćena i regija Deodoro, na 40 kilometara od Kopakabane, gdje su održana takmičenja u ragbiju, hokeju na travi, kajaku, kanuu i u konjičkim sportovima.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar