ФС Сјеверне Македоније оштећен за милионе евра

Велики фудбалски скандал потреса Сјеверну Македонију. Како преносе медији, афера са прањем новца и злоупотребом службеног положаја тресе Фудбалску федерацију Македоније (ФФМ).

Фудбал 17.01.2020 | 10:48
ФС Сјеверне Македоније оштећен за милионе евра

Како се наводи, главни књиговођа ФФМ-а Олгица Младеновска сумњичи се да је годинама дописивала нуле на рачунима како би добила веће суме новца од ФИФА и УЕФА, водила је дупло рачуноводство, сарађивала са фирмама које су пружале различите услуге федерацији и да је дијелила зараду са њима.

Тако је ФФМ, само у последње двије године, оштећен за више од милион евра. Младеновска је добила отказ у савезу у којем је радила око 30 година, а против ње је поднијета оптужница.

– Након добијања кривичне пријаве у Скопском тужилаштву за гоњење организованог криминала и корупције гдје је отворен предмет, надлежни тужилац је издао наредбу за скупљање информација у односу на то да ли је почињено кривично дело. Након анализе захтеване документације биће донијета мериторна одлука тужилаштва – преноси изјаву из тужилаштва скопски портал „А1он“.

(спорт.блиц.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар