FS Sjeverne Makedonije oštećen za milione evra

Veliki fudbalski skandal potresa Sjevernu Makedoniju. Kako prenose mediji, afera sa pranjem novca i zloupotrebom službenog položaja trese Fudbalsku federaciju Makedonije (FFM).

Fudbal 17.01.2020 | 10:48
FS Sjeverne Makedonije oštećen za milione evra

Kako se navodi, glavni knjigovođa FFM-a Olgica Mladenovska sumnjiči se da je godinama dopisivala nule na računima kako bi dobila veće sume novca od FIFA i UEFA, vodila je duplo računovodstvo, sarađivala sa firmama koje su pružale različite usluge federaciji i da je dijelila zaradu sa njima.

Tako je FFM, samo u poslednje dvije godine, oštećen za više od milion evra. Mladenovska je dobila otkaz u savezu u kojem je radila oko 30 godina, a protiv nje je podnijeta optužnica.

– Nakon dobijanja krivične prijave u Skopskom tužilaštvu za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije gdje je otvoren predmet, nadležni tužilac je izdao naredbu za skupljanje informacija u odnosu na to da li je počinjeno krivično delo. Nakon analize zahtevane dokumentacije biće donijeta meritorna odluka tužilaštva – prenosi izjavu iz tužilaštva skopski portal „A1on“.

(sport.blic.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar