Шест синдиката "Жељезница" тражи веће плате

Представници шест синдикалних организација које дјелују при "Жељезницама Републике Српске", данас су у Приједору одржали тематски састанак на којем се расправљало о двије тачке дневног реда; - реструктуирање Жељезница Републике Српске и повећању плата.

Република Српска 16.01.2020 | 21:07
Шест синдиката "Жељезница" тражи веће плате

На састанку је закључено да ће у наредном периоду послати допис ресорном министарству и надзорном одбору у којем синдикалци траже појашњење до које је фазе реструктуирање Жељезница дошло те ће предложити начин по којем би се измјене требале спровести.

- Став свих синдиката Жељезница је јасан, каже Горан Чамџић, предсједник Самосталног синдиката одржавања шинских возила Жељезница Републике Српске.

Он наводи да више од 50 % запослених у Жељезницама Републике Српске одлуком Владе Републике Српске примају плату од  520 марака.

- Трајна категорија повећања плата - то је и захтјев Самосталног синдиката Жељезница Републике Српске.

Златко Марин, предсједник Самосталног синдиката саобраћајно-откупне дјелатности Жељезница Републике Српске рекао нам је да синдикат неће дозволити да неко са стране кроји судбину радника.

Синдикат жељезница ће одреаговати на начин да неће дозволити подјелу предузећа.

Словеначки систем односно организација Холдинга једини је спас да предузеће остане у једном дијелу како би могло функционисати.

Одлив радника за сада по свему судећи остаће активан.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

шепртља

16.01.2020 20:32

сад це Висковиц Нејаки реци, Није им доста сто раде јос хоце и веце плате

ОДГОВОРИТЕ
Name

додик

16.01.2020 21:30

Шта се буните добили сте повечање на 520 км кад буду избори бит че прасичи јањичи и која пива ....треба се мало стиснути ,не гради се држава преко ночи.Мало патриотизма нече шкодити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖЕЉЕЗНИЧАР

16.01.2020 22:18

Ништа већ рећи. Јадна мајко јадније сватова. Има ли неко да им саопшти, да је све готово и завршено на ову тему. Ви сте то преспавали и ћутали. А зна се и зашто. "ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ".

ОДГОВОРИТЕ
Name

режељезничар

17.01.2020 15:43

Ништа им ниси рекао.То су муве зундаре нити и ишта дотиче.Само да су у фотељама тешки нерадници а о знању сувишно коментарисати.Лаку ноћ радничка класо почивај.

Name

@ЖЕЉЕЗНИЧАР

17.01.2020 15:54

Какве квалификације дотични уопште посједују, па би требали узети учешће у оваквим разговорима и приликом доношења оваквих одлука? Функција у синдикату!? Кроз историју се показало, само је један бравар (без жеље да увриједим неког) имао капацитет да води државу...

Name

Бивше Колеге

17.01.2020 16:10

"Бригу" за предузеће најбоље одсликава члан 3. њиховог Уговора о раду, који каже "Предсједник синдиката за вријеме мандата не обавља послове радног мјеста а прима плату као да ради на свом радном мјесту". Толико о искрености, како се они највише залажу за рјешавање проблема мањка радника!

ОДГОВОРИТЕ