Šest sindikata "Željeznica" traži veće plate

Predstavnici šest sindikalnih organizacija koje djeluju pri "Željeznicama Republike Srpske", danas su u Prijedoru održali tematski sastanak na kojem se raspravljalo o dvije tačke dnevnog reda; - restruktuiranje Željeznica Republike Srpske i povećanju plata.

Republika Srpska 16.01.2020 | 21:07
Šest sindikata "Željeznica" traži veće plate

Na sastanku je zaključeno da će u narednom periodu poslati dopis resornom ministarstvu i nadzornom odboru u kojem sindikalci traže pojašnjenje do koje je faze restruktuiranje Željeznica došlo te će predložiti način po kojem bi se izmjene trebale sprovesti.

- Stav svih sindikata Željeznica je jasan, kaže Goran Čamdžić, predsjednik Samostalnog sindikata održavanja šinskih vozila Željeznica Republike Srpske.

On navodi da više od 50 % zaposlenih u Željeznicama Republike Srpske odlukom Vlade Republike Srpske primaju platu od  520 maraka.

- Trajna kategorija povećanja plata - to je i zahtjev Samostalnog sindikata Željeznica Republike Srpske.

Zlatko Marin, predsjednik Samostalnog sindikata saobraćajno-otkupne djelatnosti Željeznica Republike Srpske rekao nam je da sindikat neće dozvoliti da neko sa strane kroji sudbinu radnika.

Sindikat željeznica će odreagovati na način da neće dozvoliti podjelu preduzeća.

Slovenački sistem odnosno organizacija Holdinga jedini je spas da preduzeće ostane u jednom dijelu kako bi moglo funkcionisati.

Odliv radnika za sada po svemu sudeći ostaće aktivan.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

šeprtlja

16.01.2020 20:32

sad ce Viskovic Nejaki reci, Nije im dosta sto rade jos hoce i vece plate

ODGOVORITE
Name

dodik

16.01.2020 21:30

Šta se bunite dobili ste povečanje na 520 km kad budu izbori bit če prasiči janjiči i koja piva ....treba se malo stisnuti ,ne gradi se država preko noči.Malo patriotizma neče škoditi.

ODGOVORITE
Name

ŽELJEZNIČAR

16.01.2020 22:18

Ništa već reći. Jadna majko jadnije svatova. Ima li neko da im saopšti, da je sve gotovo i završeno na ovu temu. Vi ste to prespavali i ćutali. A zna se i zašto. "LIČNI INTERESI".

ODGOVORITE
Name

reželjezničar

17.01.2020 15:43

Ništa im nisi rekao.To su muve zundare niti i išta dotiče.Samo da su u foteljama teški neradnici a o znanju suvišno komentarisati.Laku noć radnička klaso počivaj.

Name

@ŽELJEZNIČAR

17.01.2020 15:54

Kakve kvalifikacije dotični uopšte posjeduju, pa bi trebali uzeti učešće u ovakvim razgovorima i prilikom donošenja ovakvih odluka? Funkcija u sindikatu!? Kroz istoriju se pokazalo, samo je jedan bravar (bez želje da uvrijedim nekog) imao kapacitet da vodi državu...

Name

Bivše Kolege

17.01.2020 16:10

"Brigu" za preduzeće najbolje odslikava član 3. njihovog Ugovora o radu, koji kaže "Predsjednik sindikata za vrijeme mandata ne obavlja poslove radnog mjesta a prima platu kao da radi na svom radnom mjestu". Toliko o iskrenosti, kako se oni najviše zalažu za rješavanje problema manjka radnika!

ODGOVORITE