"Нова гарнитура политичара улива наду у промјене"

"Оно што мене радује у Републици Српској јесте нова гарнитура младих политичара који немају ораха у џепу и показују да се искрено и срцем боре против нагомиланих проблема", казао је Босић, наводећи да ту прије свега мисли на Небојшу Вукановића, Јелену Тривић и Драшка Станивуковића.

Република Српска 16.01.2020 | 17:47
"Нова гарнитура политичара улива наду у промјене"

Делегат у Дому народа БиХ Младен Босић  сматра да је одгађање именовања министра за људска права у БиХ Млађана Божовића нека врста трговине коалиционих партнера СДА и СНСД.

Коментаришући нови Савјет министара, Босић је рекао да је што се тиче кадрова из Републике Српске катастрофалан и то на веома ниском нивоу када је у питању њихова стручност и кредибилност.

"Када узмете референце људи, лако би могли доћи до закључка да је то на ниском нивоу. Политике у БиХ су лидерске политике, предсједници странака одређују ко ће бити министри и замјеници. Мали диктатори, наше странке су такве. Имају склоност да оне који су им најлојалнији и од којих ће имати интереса гурају на мјеста за која унапријед знају да нису способни", рекао је Босић за Н1.

- Лојалност и интерес је некима једина референца - поручио је. између осталог, Босић.

Према његовим ријечима успостављена власт ће функционисати на сталним кризама и конфронтацијама, као што су то и до сада чинили главни актери ове власти СДА, СНСД и ХДЗ.

"Оно што мене радује у Републици Српској јесте што се појавила нова гарнитура младих политичара који немају ораха у џепу и показују да се искрено и срцем боре против нагомиланих проблема", казао је Босић, наводећи да ту прије свега мисли на Небојшу Вукановића, Јелену Тривић и Драшка Станивуковића.

"Они имају велику подршку у народу и пробудили су наду заједно са још неколицином у НСРС да може бити позитивних промјена", казао је Босић, додајући да подржава ту младу генерацију политичара који срцем раде.

"Смјена генерација у политици мора доћи, иако ће се стари борити против тога", казао је Босић гостујући у телевизији Н1.

(БН)

 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Весна

16.01.2020 17:34

Браво Младене, јасно и једноставно си рекао сустину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

16.01.2020 17:50

Народ не воли истину, висе су за саране лазе.

Name

Горан

16.01.2020 17:41

У бијељини мићо =снсд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драле

16.01.2020 17:42

Млади политицари су и Срдан Рајцевиц,Соња Давидовиц,Јелена Вукадиновиц,Сариниц,Сузана Гасиц,Наталија Тривиц.... .Све министри или њихови замјеници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојко

16.01.2020 17:43

Ја не видим ни једног од ових у политици за 10 год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИЛИ

16.01.2020 17:54

Одлично, у опозицији има наде, треба поштене и старије кадрове, као Босић, више ангажовати и побиједити секту која је корумпирана и криминална. Снсд и сатрапи дно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

16.01.2020 18:05

Младенее , са тобом на челу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сасвим

16.01.2020 18:10

Сасви нормално то је будућност и добри политичари заразлику од Снсд који немају ни једног доброг младог политичара , код њих су све метузалеми а млади све ретардирани и климоглавци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Попај

16.01.2020 18:39

Да исправно је вјеровати да ови млади имају некупљену енергију да се супротставе разбојништву појединца у лику Рудоњином...монструма који мора отићи прије него нарасте овај гњев сукоб озбиљнијих размјера! Подржавам њихову борбу,но прије је потребно ријешити се потенцијалних папака у вашим редовима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ххх

16.01.2020 18:53

Нава гарнитура политичара,Букан,Јелена,Драшко,Зоран,Томица и остали из опозиције.Не видим ниједног јаког политичара из позиције,осим што су бурлетови кримоглавци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

16.01.2020 19:05

Ти нови Тривиц, Станивуковиц, Вукановиц су исти националисти и совинисти као и ови на власти.

ОДГОВОРИТЕ