"Nova garnitura političara uliva nadu u promjene"

"Ono što mene raduje u Republici Srpskoj jeste nova garnitura mladih političara koji nemaju oraha u džepu i pokazuju da se iskreno i srcem bore protiv nagomilanih problema", kazao je Bosić, navodeći da tu prije svega misli na Nebojšu Vukanovića, Jelenu Trivić i Draška Stanivukovića.

Republika Srpska 16.01.2020 | 17:47
"Nova garnitura političara uliva nadu u promjene"

Delegat u Domu naroda BiH Mladen Bosić  smatra da je odgađanje imenovanja ministra za ljudska prava u BiH Mlađana Božovića neka vrsta trgovine koalicionih partnera SDA i SNSD.

Komentarišući novi Savjet ministara, Bosić je rekao da je što se tiče kadrova iz Republike Srpske katastrofalan i to na veoma niskom nivou kada je u pitanju njihova stručnost i kredibilnost.

"Kada uzmete reference ljudi, lako bi mogli doći do zaključka da je to na niskom nivou. Politike u BiH su liderske politike, predsjednici stranaka određuju ko će biti ministri i zamjenici. Mali diktatori, naše stranke su takve. Imaju sklonost da one koji su im najlojalniji i od kojih će imati interesa guraju na mjesta za koja unaprijed znaju da nisu sposobni", rekao je Bosić za N1.

- Lojalnost i interes je nekima jedina referenca - poručio je. između ostalog, Bosić.

Prema njegovim riječima uspostavljena vlast će funkcionisati na stalnim krizama i konfrontacijama, kao što su to i do sada činili glavni akteri ove vlasti SDA, SNSD i HDZ.

"Ono što mene raduje u Republici Srpskoj jeste što se pojavila nova garnitura mladih političara koji nemaju oraha u džepu i pokazuju da se iskreno i srcem bore protiv nagomilanih problema", kazao je Bosić, navodeći da tu prije svega misli na Nebojšu Vukanovića, Jelenu Trivić i Draška Stanivukovića.

"Oni imaju veliku podršku u narodu i probudili su nadu zajedno sa još nekolicinom u NSRS da može biti pozitivnih promjena", kazao je Bosić, dodajući da podržava tu mladu generaciju političara koji srcem rade.

"Smjena generacija u politici mora doći, iako će se stari boriti protiv toga", kazao je Bosić gostujući u televiziji N1.

(BN)

 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Vesna

16.01.2020 17:34

Bravo Mladene, jasno i jednostavno si rekao sustinu

ODGOVORITE
Name

Rale

16.01.2020 17:50

Narod ne voli istinu, vise su za sarane laze.

Name

Goran

16.01.2020 17:41

U bijeljini mićo =snsd

ODGOVORITE
Name

Drale

16.01.2020 17:42

Mladi politicari su i Srdan Rajcevic,Sonja Davidovic,Jelena Vukadinovic,Sarinic,Suzana Gasic,Natalija Trivic.... .Sve ministri ili njihovi zamjenici.

ODGOVORITE
Name

Stojko

16.01.2020 17:43

Ja ne vidim ni jednog od ovih u politici za 10 god.

ODGOVORITE
Name

VILI

16.01.2020 17:54

Odlično, u opoziciji ima nade, treba poštene i starije kadrove, kao Bosić, više angažovati i pobijediti sektu koja je korumpirana i kriminalna. Snsd i satrapi dno.

ODGOVORITE
Name

Mirko

16.01.2020 18:05

Mladenee , sa tobom na čelu....

ODGOVORITE
Name

Sasvim

16.01.2020 18:10

Sasvi normalno to je budućnost i dobri političari zarazliku od Snsd koji nemaju ni jednog dobrog mladog političara , kod njih su sve metuzalemi a mladi sve retardirani i klimoglavci

ODGOVORITE
Name

Popaj

16.01.2020 18:39

Da ispravno je vjerovati da ovi mladi imaju nekupljenu energiju da se suprotstave razbojništvu pojedinca u liku Rudonjinom...monstruma koji mora otići prije nego naraste ovaj gnjev sukob ozbiljnijih razmjera! Podržavam njihovu borbu,no prije je potrebno riješiti se potencijalnih papaka u vašim redovima!

ODGOVORITE
Name

Ххх

16.01.2020 18:53

Нава гарнитура политичара,Букан,Јелена,Драшко,Зоран,Томица и остали из опозиције.Не видим ниједног јаког политичара из позиције,осим што су бурлетови кримоглавци

ODGOVORITE
Name

Marko

16.01.2020 19:05

Ti novi Trivic, Stanivukovic, Vukanovic su isti nacionalisti i sovinisti kao i ovi na vlasti.

ODGOVORITE