Вишеград: Чудан натпис на буковом дрвету

Англед Марић из вишеградског насеља Бан Поље био је изненађен кад је цијепајући дрва у једном комаду открио нека чудна слова и бројеве. Брзо је расцијепио и други ћок и изненађење је било још веће. На расцијепљеној половини био је наставак чудног натписа.

Република Српска 16.01.2020 | 17:04
Вишеград: Чудан натпис на буковом дрвету

"Пуче ћок као леденица по средини, паде на снијег и видим нешто на њему пише. Слова и бројеви. Би ми чудно. Расцијепим други оно исто као да су слова урађена пирографијом или угријаном жицом. Распознају се и бројеви 85. Било је занимљиво и сачувах то", каже Марић.

Њагова мајка Дана, која је превалила осамдесету, каже да се овако нешто њој и њенима никад није догодило и за то има своје објашњење.

"За осам деценија живота ми се ово није догодило. Ово је неко предсказање и има неку симболику, вјерујем у то. Ово ћу лијепо да прелакирам и чувам у кући", каже старица држећи комад буковог дрвета с натписом.

Инжењер шумарства Рајко Никитовић оцјењује да је то нормала појава и да су натпис на дрвену док је још било младо написали чобани с тим што су га претходно отесали и изарњали.

"Ништа необично јер је највјероватније да је на стаблу док је било младо неки чобаним вертикално написао ова слова и бројеве који су њему нешто значили. То је урађено на отесаном стаблу а касније је то са стране зарасло и тако је и сачувано", каже Никитовић.

Било како било пред кућу Марићевих у Вишеграду сваки дан долазе комшије и пријатељи да виде чудо у буковом дрвету. 

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Цицко

16.01.2020 16:32

Неки сељак цобанин оставио датум родјења. Кад це вијест, родило се теле са двије главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

16.01.2020 16:34

Ста бијасе са оне слике на пању у Бијељини?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Рајко

16.01.2020 16:36

Мали зелени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

16.01.2020 19:58

Сам сигуран да је у питању свјеж ручни рад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

16.01.2020 22:46

Мислим да ова теорија са цобанима, не делује бас уверљиво. Сви знамо како зарастају клесана остецења на дрвету.Друго, ова слова изгледају као да се налазе у средини дрвета.Ста нам то говори.Знамо сви да дрво расте у сирину и у висину. Него, поднесе ли онај "министар", главни актер из скупстине, неопозиву оставку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.17.1.2020

17.01.2020 11:22

Нека сила оптаја.

ОДГОВОРИТЕ