Сплит: Пас без брњице скочио на бебу у парку

У парку Емануела Видовића у центру Сплита јутрос је пас напао дјевојчицу стару 15 мјесеци.

Регион 16.01.2020 | 15:23
Сплит: Пас без брњице скочио на бебу у парку

Животиња је скочила на њу, а дјевојчица је пала и ударила главом од бетон. Родитељи су је одвели у Хитну помоћ.

– Није пас крив, одговоран је власник који га није држао на поводцу. А било је тамо 20, 30 дјеце. Могло је било које настрадати. То је огроман пас, има преко 50 кила. Одгурнуо је моју 15-мјесечну кћерку и стајао је над њом једно пола минуте. Пала је главом на бетон. Шокирала ми се и старија кћерка од три године. Супруга ме одмах назвала. Стигао сам с посла и одвезао кћерку у болницу. Има хематом испод ока, радили су јој ЦТ главе да виде је ли задобила потрес мозга. Још смо у болници и чекамо налазе – рекао је отац повријеђене дјевојчице, пише далматинскипортал.хр.

Из сплитске полиције су потврдили да су дојаву о нападу пса добили око 11.30. Власник пса им је познат, а у току је поступање. Пријавиће га због држања животиња без надзора.

Према хрватском закону, ко на јавном мјесту без надзора или неопрезно држи животиње или омогући кретање или задржавање животиња које могу повриједити или угрозити грађане, друге животиње и имовину грађана, те тиме изазове узнемиреност грађана, казниће се новчаном казном у износу од 2.000 (526 КМ) до 5.000 куна (1.315 КМ).

(Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Коле

16.01.2020 16:34

У моје вријеме су само будале тине водале керове по парковима а сада је то ин како кажу они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

16.01.2020 22:02

Бас тако пријатељу,сад висе паса него људи изаци се немозе од њих.

ОДГОВОРИТЕ