Split: Pas bez brnjice skočio na bebu u parku

U parku Emanuela Vidovića u centru Splita jutros je pas napao djevojčicu staru 15 mjeseci.

Region 16.01.2020 | 15:23
Split: Pas bez brnjice skočio na bebu u parku

Životinja je skočila na nju, a djevojčica je pala i udarila glavom od beton. Roditelji su je odveli u Hitnu pomoć.

– Nije pas kriv, odgovoran je vlasnik koji ga nije držao na povodcu. A bilo je tamo 20, 30 djece. Moglo je bilo koje nastradati. To je ogroman pas, ima preko 50 kila. Odgurnuo je moju 15-mjesečnu kćerku i stajao je nad njom jedno pola minute. Pala je glavom na beton. Šokirala mi se i starija kćerka od tri godine. Supruga me odmah nazvala. Stigao sam s posla i odvezao kćerku u bolnicu. Ima hematom ispod oka, radili su joj CT glave da vide je li zadobila potres mozga. Još smo u bolnici i čekamo nalaze – rekao je otac povrijeđene djevojčice, piše dalmatinskiportal.hr.

Iz splitske policije su potvrdili da su dojavu o napadu psa dobili oko 11.30. Vlasnik psa im je poznat, a u toku je postupanje. Prijaviće ga zbog držanja životinja bez nadzora.

Prema hrvatskom zakonu, ko na javnom mjestu bez nadzora ili neoprezno drži životinje ili omogući kretanje ili zadržavanje životinja koje mogu povrijediti ili ugroziti građane, druge životinje i imovinu građana, te time izazove uznemirenost građana, kazniće se novčanom kaznom u iznosu od 2.000 (526 KM) do 5.000 kuna (1.315 KM).

(Srpskainfo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kole

16.01.2020 17:34

U moje vrijeme su samo budale tine vodale kerove po parkovima a sada je to in kako kažu oni.

ODGOVORITE
Name

Miki

16.01.2020 23:02

Bas tako prijatelju,sad vise pasa nego ljudi izaci se nemoze od njih.

ODGOVORITE