Познат први Новаков противник

Аустралијан Опен је кренуо, одиграни су мечеви прве рунде квалификације уз пролаз три српска представника, а извучени су и парови уводног кола.

Тенис 16.01.2020 | 09:48
Познат први Новаков противник

Седмоструки шампион и бранилац титуле Новак Ђоковић за ривала има Нијемца Жан-Ленарда Штруфа, док би у случају пролаза у другој рунди играо против Јапанца Татсуме Итоа или квалификанта.

Занимљиво, Ноле би у трећем колу могао да се састане са земљаком Ласлом Ђереом који је за ривала у првој рунди добио Јошихита Нишиоку, наравно уколико се Ђере пласира у главни жријеб, а потом и дође до треће рунде. У истом дијелу костура је и Душан Лајовић, његов први ривал је Кајл Едмунд, а уколико српски тенисер прескочи и наредне двије препреке, могућ је његов дуел са Новаком у осмини финала.

Нови епски судар Новака Ђоковића и Роџера Федерера, који се налази у истом дијелу костура као и српски ас могао би да се догоди у полуфиналу.

Крајиновића жреб "није помазио".

Филип ће у првој рунди на квалификанта, а уколико га елиминише, у другом колу га највјероватније чека окршај са Роџером Федерером уколико, наравно, и Швајцарац успјешно преброди своју прву препреку у лику Стива Џонсона.

Подсјетимо да Србија има још тројицу представника који би могли да се нађу у главном жријебу, то су Виктор Троицки, Никола Милојевић и Пеђа Крстин, пошто су сва тројица прескочили прве препреке у квалификацијама.

Најбољи тенисер и једини босанскохерцеговачки представник на првом Грен Слему сезоне ће у првом колу играти против Стена Вавринке.

Швајцарац је 15. носитељ турнира и велики је фаворит за пролазак даље.

Ипшак, Дамир има позитиван скор против њега. До сада су се три пута састали, а бх. тенисер је два пута славио те се има право надати проласку даље.

Уколико Џумхур направи сензацију и избаци Вавринку, у другом колу играо би против бољег из дуела Миомир Кецмановић - Андреас Сепи.

Први носитељ Рафаел Надал ће у првом колу играти против Хуге Делиена.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар