Poznat prvi Novakov protivnik

Australijan Open je krenuo, odigrani su mečevi prve runde kvalifikacije uz prolaz tri srpska predstavnika, a izvučeni su i parovi uvodnog kola.

Tenis 16.01.2020 | 09:48
Poznat prvi Novakov protivnik

Sedmostruki šampion i branilac titule Novak Đoković za rivala ima Nijemca Žan-Lenarda Štrufa, dok bi u slučaju prolaza u drugoj rundi igrao protiv Japanca Tatsume Itoa ili kvalifikanta.

Zanimljivo, Nole bi u trećem kolu mogao da se sastane sa zemljakom Laslom Đereom koji je za rivala u prvoj rundi dobio Jošihita Nišioku, naravno ukoliko se Đere plasira u glavni žrijeb, a potom i dođe do treće runde. U istom dijelu kostura je i Dušan Lajović, njegov prvi rival je Kajl Edmund, a ukoliko srpski teniser preskoči i naredne dvije prepreke, moguć je njegov duel sa Novakom u osmini finala.

Novi epski sudar Novaka Đokovića i Rodžera Federera, koji se nalazi u istom dijelu kostura kao i srpski as mogao bi da se dogodi u polufinalu.

Krajinovića žreb "nije pomazio".

Filip će u prvoj rundi na kvalifikanta, a ukoliko ga eliminiše, u drugom kolu ga najvjerovatnije čeka okršaj sa Rodžerom Federerom ukoliko, naravno, i Švajcarac uspješno prebrodi svoju prvu prepreku u liku Stiva Džonsona.

Podsjetimo da Srbija ima još trojicu predstavnika koji bi mogli da se nađu u glavnom žrijebu, to su Viktor Troicki, Nikola Milojević i Peđa Krstin, pošto su sva trojica preskočili prve prepreke u kvalifikacijama.

Najbolji teniser i jedini bosanskohercegovački predstavnik na prvom Gren Slemu sezone će u prvom kolu igrati protiv Stena Vavrinke.

Švajcarac je 15. nositelj turnira i veliki je favorit za prolazak dalje.

Ipšak, Damir ima pozitivan skor protiv njega. Do sada su se tri puta sastali, a bh. teniser je dva puta slavio te se ima pravo nadati prolasku dalje.

Ukoliko Džumhur napravi senzaciju i izbaci Vavrinku, u drugom kolu igrao bi protiv boljeg iz duela Miomir Kecmanović - Andreas Sepi.

Prvi nositelj Rafael Nadal će u prvom kolu igrati protiv Huge Deliena.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar