Преминуо српски тренер након тешке болести

Чувени српски тренер Милован Степандић преминуо је у 66. години након дуге и тешке болести.

Кошарка 15.01.2020 | 20:00
Преминуо српски тренер након тешке болести

Популарни Степи рођен је 1954. у Шапцу, а у каријери је водио мноштво домаћих екипа попут ФМП-а, ОКК Београта, чачанског Борца, Војводине...

Последњи посао управо је Степендић имао у ОКК Београду који је водио две сезоне, до 2015. а затим се повукао. Сем запажених резултата, Милован Степандић је био познат по томе што је створио многа позната кошаркашка имена у српској кошарци.

- Када сам водио ФМП, ја сам Лазића и Милутиновића селектирао у први тим. Теодосића сам имао у екипи, знао сам колико може, хтео сам да га мотивишем и био ми је други плеј у првом делу сезоне, а када сам видео да је сазрео пружио сам му прилику и знамо где је сада. Ерцега и Савановића сам ја оживео, када је деловало да су „изгубљени“, веровао сам да имају врхунске домете.

Мислим да Мишел Лазаревић није остварио свој пун потенцијал, одлазак у Партизан му је штетио, а имао је неслућене могућности. Радио сам са великим талентима као што су Срђан Ђурић, играч који је освајао титуле, Неговановићем, једним од најбољих "индустријских" бекова у Србији. Грушановић је најбољи играч којег сам тренирао.

Замерали су ми када сам био против његовог одласка из Шапца. Отишао је у ИМТ и добио надимак "Батистута", зато што је давао два коша по утакмици. Није се снашао, тренер није знао како да искористи његов квалитет и знање, говорио је својевремено Степандић.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар