"Срби су испали наивни, навијали за наше убице"

Касем Сулејмани је ратовао против Срба у БиХ, а његови припадници Иранске револуционарне гарде починили су најмонструозније злочине током рата.

Свијет 15.01.2020 | 18:54
"Срби су испали наивни, навијали за наше убице"

Касем Сулејмани је ратовао против Срба у БиХ, а његови припадници Иранске револуционарне гарде починили су најмонструозније злочине током рата.

Сулејмани је био вођа елитног одреда Кудс Иранске револуционарне гарде, један од најмоц́нијих људи Блиског истока који је недавно убијен у ваздушном нападу САД у Ираку, а учествовао је и лично у грађанском рату у БиХ 1993. и 1994. године.

Питали смо професора др Дарка Трифуновића, директора Института за националну безбедност, да ли је рат намештен и шта се зна о Сулејманијевој улози у рату у БиХ.

Рат у БиХ је исцениран, прокси рат. Сулејмани је у том тренутку био на територији Босне и Херцеговине са Пасдаранима. Организовано је неколико терористичких кампова, а један од њих пронађен је код Фојнице. Циљ је био етничко чишћење - рекао је Трифуновић.

Српски народ навијао је за Сулејманија, а управо је он убијао српску децу и народ. Срби су увек извлачили дебљи крај и бивали наивни.

Трифуновић је рекао да Иран није пријатељ Републике Србије, да није логично бодрити некога ко је убијао српску децу и народ. Све што се издешавало, тај рат, са елементима хибридног рата, а носиоци су обавештајне службе, док се све води преко друштвених мрежа и лажних информација.

Подсетимо, синоћ је неколико ракета циљало војни аеродром Т-4 на истоку провинције Хомс, а у бази су се чуле бројне експлозије након што су неке ракете успеле да погоде предвиђене циљеве. 

Извештачи са терена тврде да су ракете испаљене из авиона који је улетео на територију Сирије са територија које држи ИДФ.

Напади на Сирију

Такође смо га питали шта мисли о нападима који су погодили Сирију.

Тај напад је договорена прича - рекао је укратко.

Како тврде из дипломатских кругова, Србија је донела једину могућу и исправну одлуку поводом овог сукоба.

Срби су помало наивни и често верују у пријатељске односе између земаља. У дипломатији нема пријатељства, само интерес. Интерес Ирана је тада био да буду на страни босанских муслимана. Са друге стране, не треба заборавити да Иран није признао независност Косова иза које, опет, стоје Американци. Нему ту дакле љубави, само интерес. Држава Србија је донела најбољу и једину могућу одлуку - не мешати се у овај сукоб - каже за Ало.рс извор из високих дипломатских кругова.

(Ало)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Опет овај

15.01.2020 19:43

Докле више?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

16.01.2020 00:53

25 година од рата и до сад нико није поменуо овог Сулејманија да је нешто овде био у то вријеме. Сад је за очекивати да и Лажањски и онај Југослав испричају како су с овим басузом из Ирана били заједно у обданишту и како су све знали унапред. Након битке сви генерали!

Name

Бн

15.01.2020 21:02

Није то никакав овај.Цовијек је струцњак за ту област,професор на факултету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неке накнадне

16.01.2020 15:18

Изјаве.

Name

Има их јос из исте кухиње

16.01.2020 15:25

Ма како дјеловали, јако прозирно.....

Name

Мрква

15.01.2020 22:08

Заборвио си Хрватску и њихове "ЗА ДОМ" спремне навијаце како туку Србе који навијају за Хр у рукомету. Не би ме цудило да сљедецу утакмицу Хрватске видим Додика са Цовицем у ложи како навија за Хр

ОДГОВОРИТЕ
Name

А јел

16.01.2020 15:19

Американци су змурили на све то, плус нас убијали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далеко од тога

16.01.2020 15:22

Да је данас после свега, висе ико наиван,Па и по питању васе улоге.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Терс

16.01.2020 21:45

Сулејмани јесте био у БиХ и био је војни инструктор најелитнијим јединицама А-БиХ. Ово што Трифуновић булазни о српској дјеци и народу, то нема везе са истином. Дајте бар један доказ да су припадници славног Муџахединског одреда убијали цивиле ?! Они јесу били немилосрдни према непријатељским војницима, то је истина. Убијали су их сјекирама, ножевима, оружјем итд. али цивиле нису дирали. Надам се да не сматрате истом врстом злочина убиство преплашеног и ненаоружаног дјетета, жене и старца са убиством наоружаног војника обученог за ратовање?! Ја само могу рећи једно: Камо среће да су у БиХ сви ратовали као што је то радио одред Ел-Муџахедин. Вјероватно данас не бих по БиХ налазили стотине масовних гробница са искључиво цивилним жртвама. Ова вијест о присуству Сулејманија у БиХ током 90-их веома је позитивна за БиХ јер негира све досадашње тврдње злонамјерника да је Ел-Муџахедин био повезан са ал-Qаидом !

ОДГОВОРИТЕ