"Srbi su ispali naivni, navijali za naše ubice"

Kasem Sulejmani je ratovao protiv Srba u BiH, a njegovi pripadnici Iranske revolucionarne garde počinili su najmonstruoznije zločine tokom rata.

Svijet 15.01.2020 | 18:54
"Srbi su ispali naivni, navijali za naše ubice"

Kasem Sulejmani je ratovao protiv Srba u BiH, a njegovi pripadnici Iranske revolucionarne garde počinili su najmonstruoznije zločine tokom rata.

Sulejmani je bio vođa elitnog odreda Kuds Iranske revolucionarne garde, jedan od najmoćnijih ljudi Bliskog istoka koji je nedavno ubijen u vazdušnom napadu SAD u Iraku, a učestvovao je i lično u građanskom ratu u BiH 1993. i 1994. godine.

Pitali smo profesora dr Darka Trifunovića, direktora Instituta za nacionalnu bezbednost, da li je rat namešten i šta se zna o Sulejmanijevoj ulozi u ratu u BiH.

Rat u BiH je isceniran, proksi rat. Sulejmani je u tom trenutku bio na teritoriji Bosne i Hercegovine sa Pasdaranima. Organizovano je nekoliko terorističkih kampova, a jedan od njih pronađen je kod Fojnice. Cilj je bio etničko čišćenje - rekao je Trifunović.

Srpski narod navijao je za Sulejmanija, a upravo je on ubijao srpsku decu i narod. Srbi su uvek izvlačili deblji kraj i bivali naivni.

Trifunović je rekao da Iran nije prijatelj Republike Srbije, da nije logično bodriti nekoga ko je ubijao srpsku decu i narod. Sve što se izdešavalo, taj rat, sa elementima hibridnog rata, a nosioci su obaveštajne službe, dok se sve vodi preko društvenih mreža i lažnih informacija.

Podsetimo, sinoć je nekoliko raketa ciljalo vojni aerodrom T-4 na istoku provincije Homs, a u bazi su se čule brojne eksplozije nakon što su neke rakete uspele da pogode predviđene ciljeve. 

Izveštači sa terena tvrde da su rakete ispaljene iz aviona koji je uleteo na teritoriju Sirije sa teritorija koje drži IDF.

Napadi na Siriju

Takođe smo ga pitali šta misli o napadima koji su pogodili Siriju.

Taj napad je dogovorena priča - rekao je ukratko.

Kako tvrde iz diplomatskih krugova, Srbija je donela jedinu moguću i ispravnu odluku povodom ovog sukoba.

Srbi su pomalo naivni i često veruju u prijateljske odnose između zemalja. U diplomatiji nema prijateljstva, samo interes. Interes Irana je tada bio da budu na strani bosanskih muslimana. Sa druge strane, ne treba zaboraviti da Iran nije priznao nezavisnost Kosova iza koje, opet, stoje Amerikanci. Nemu tu dakle ljubavi, samo interes. Država Srbija je donela najbolju i jedinu moguću odluku - ne mešati se u ovaj sukob - kaže za Alo.rs izvor iz visokih diplomatskih krugova.

(Alo)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Opet ovaj

15.01.2020 19:43

Dokle više?

ODGOVORITE
Name

Re:

16.01.2020 00:53

25 година од рата и до сад нико није поменуо овог Сулејманија да је нешто овде био у то вријеме. Сад је за очекивати да и Лажањски и онај Југослав испричају како су с овим басузом из Ирана били заједно у обданишту и како су све знали унапред. Након битке сви генерали!

Name

Bn

15.01.2020 21:02

Nije to nikakav ovaj.Covijek je strucnjak za tu oblast,profesor na fakultetu.

ODGOVORITE
Name

Neke naknadne

16.01.2020 15:18

Izjave.

Name

Ima ih jos iz iste kuhinje

16.01.2020 15:25

Ma kako djelovali, jako prozirno.....

Name

Mrkva

15.01.2020 22:08

Zaborvio si Hrvatsku i njihove "ZA DOM" spremne navijace kako tuku Srbe koji navijaju za Hr u rukometu. Ne bi me cudilo da sljedecu utakmicu Hrvatske vidim Dodika sa Covicem u loži kako navija za Hr

ODGOVORITE
Name

A jel

16.01.2020 15:19

Amerikanci su zmurili na sve to, plus nas ubijali!

ODGOVORITE
Name

Daleko od toga

16.01.2020 15:22

Da je danas posle svega, vise iko naivan,Pa i po pitanju vase uloge.....

ODGOVORITE
Name

Ters

16.01.2020 21:45

Sulejmani jeste bio u BiH i bio je vojni instruktor najelitnijim jedinicama A-BiH. Ovo što Trifunović bulazni o srpskoj djeci i narodu, to nema veze sa istinom. Dajte bar jedan dokaz da su pripadnici slavnog Mudžahedinskog odreda ubijali civile ?! Oni jesu bili nemilosrdni prema neprijateljskim vojnicima, to je istina. Ubijali su ih sjekirama, noževima, oružjem itd. ali civile nisu dirali. Nadam se da ne smatrate istom vrstom zločina ubistvo preplašenog i nenaoružanog djeteta, žene i starca sa ubistvom naoružanog vojnika obučenog za ratovanje?! Ja samo mogu reći jedno: Kamo sreće da su u BiH svi ratovali kao što je to radio odred El-Mudžahedin. Vjerovatno danas ne bih po BiH nalazili stotine masovnih grobnica sa isključivo civilnim žrtvama. Ova vijest o prisustvu Sulejmanija u BiH tokom 90-ih veoma je pozitivna za BiH jer negira sve dosadašnje tvrdnje zlonamjernika da je El-Mudžahedin bio povezan sa al-Qaidom !

ODGOVORITE