Молебан подршке српском народу у Црној Гори ВИДЕО

У Бијељини вечерас је служен молебан за српски народ у Црној Гори који данима протествују због доношења Закона о слободи вјероисповијести у тој земљи.

Република Српска 15.01.2020 | 18:37
Молебан подршке српском народу у Црној Гори ВИДЕО

Молебан у Саборном храму рођења Пресвете Богородице служио је епископ Фотије са свештенством.

Након молитве за подршку Србима у Црној Гори у одбрани Српске православне цркве, грађани су у литији прошли улицама Бијељине до Трга Краља Петра И Карађорђевића.

Грађани окупљени под српским заставама јединственим ставом осудили су црногорски закон којим се удара на Српску православну цркву.

“Зашто да ми неко забрани да ја не могу да дођем у своју цркву? Нема тога на свијету ко може мени да забрани то или било коме ко је вијерник”, поручила је једна од окупљених грађанки испред Саборног храма рођења Пресвете Богородице у Бијељини гдје је служен молебан.

Епископ зворничко-тузлански Фотије поручио је да су Срби у Црној Гори угрожени дискриминаторским Законом о слободи вјероисповијести.

“Тај закон се прије може назвати закон о ропству. Хоће да нам промијене име, идентитет нашег народа, да више нисмо Срби православни и да није Његош највећи српски пјесник и да краљ Никола није пјевао `Онам, онамо`. Читав западни свијет ћути на такав небивали закон који нема никакве везе са демократијом нити слободом нити правима него све супротно – потире све оно што је људско, божанско и што је можемо слободно рећи, демократско чак”, поручио је вјерницима епископ Фотије.



Подршка је стигла и од представника навијачких удружења, омладинских организација, као и од представника борачких организација из свих мјеста у регији.



“Не постоје босански Срби, црногорски Срби, косовски Срби! Све је то један народ и остајемо јединствени”, рекао је предсједник БО Бијељина Миодраг Стевановић.

БН ТВ

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Бањалука

15.01.2020 18:30

Свака част браћо из Бијељине, и свака част епископу Фотију што вас је повео! Нас из Бањалуке нема ко повести, пошто нашег владику и наше попове то не занима, имају они преча посла!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.01.2020 22:30

Ово је лијеп гест сто се Семберци солидарису са православном брацом.Сјетите се помоци Книнској крајини у јесен пред поцетак рата.Несто ме страх.....??

Name

митар

15.01.2020 20:06

Ста се лозите висе људи да ли сте нормални.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еуропејац

15.01.2020 21:14

Може ли и неко бјаснити ово о фамилијама....Па имам и ја фамилију у Аустралији.Канади и Њемачкој Сви живе и раде по законима земје у којој живе. Ја једини животарим.На шта се ово алудира????'

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

15.01.2020 22:55

Ниста љепсе видјети него слозну брацу Србе поготову у оволиком броју који су на један изузетно лијеп нацин прузили подрску СПЦ и својој браци у Црној Гори.Све политицке партије су биле заједно са једним истим циљем.Треба похвалити и насу Полицију која је и висе него коретно одрадила свој дио посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.01.2020 03:24

Колико треба Србима да свате да Србин у ЦГ , БиХ , Америци...немају или врло мало заједницког!!! Зеље су једно а реалност је друга. У све Срби вјерују осим у стварност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ре

16.01.2020 11:02

Благо теби!