Јосипа Лисац ће у фебруару напунити 70 година и запевати у Београду!

Јосипа Лисац на свој 70. рођендан и Дан заљубљених запеваће за своју публику у Сава центру.

Забава 15.01.2020 | 21:19
Јосипа Лисац ће у фебруару напунити 70 година и запевати у Београду!

Током вишедеценијске каријере за Јосипу је била и остала "апсолутно најлепша музичка сарадња и живот са Карлом Метикошем" (1940-1991), који је за њу направио "најлепше песме које живе и данас", и антологијски албум 'Дневник једне љубави' (1973), а све ове године трајања за њу су потврда да је "увек било најтеже направити уникат од себе."

"Није било лако, али зашто би било лако? Треба бити тешко да би се успех исклесао. Желела сам имати свој уникатни пут и опстати на том путу. Живот је вечита борба и тражи борце. Истрајаност да не одустанеш од тога што си замислио, јер реализирати своје замисли је најтеже. Треба се окренути себи, испитати ко си, шта си, шта желиш, да ли стојиш иза тога што радиш и ствараш. А што је теже бићу још јача. Треба храбрости, све време си у ризику. Да направим нешто да се свима свиди? Па то је страшно!", рекла је Јосипа.

Већ од самих почетака певачке каријере, од којих се радо присећа наступа са групом О Хара 1967. године у Дому омладине Београда, Јосипа каже да је схватила да ће "имати другачији темпо" од других, у циљу да истраје на сцени. До данас Јосипа је остала уникатна и своја - вокално супериорна, специфичних интерпретација и неконвенционалног стила, што се и сада може чути уживо док пева безвремене хитове какви су "Магла", "Хир, хир, хир", "Гдје Дунав љуби небо", "Богиња", "Данас сам луда"...

"Кроз све ове године бројних аплауза нисам доживела неке падове, јер нисам летела кроз еуфорију. Успех је да постојим. Неко одједном постане славан и онда све брзо згасне. Ако ми је дарован талент морам радити на томе и и те како се потрудити да га оправдам. Без лажне величине - имам своје име и презиме. И то је најјаче, то отвара врата. И као таква поново сам она девојка из Дома омладине која машта, сањари и весели се. И сваки пут је моја одговорност пред публиком све већа", каже Јосипа.

Јосипа Лисац очекује "прекрасан концерт" у регионално престижном Сава центру у Београду 14. фебруара у 20.30 сати, на Дан заљубљених и на њен 70. рођендан.

Извор: Курир.рс Фото: Маре Милин

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ММ

15.01.2020 20:51

Јосипа краљица.Свака јој цаст.

ОДГОВОРИТЕ