Туристи ухапшени због вршења нужде у Мачу Пикчу!

Шесторо туриста ухапшено је на локацији Мачу Пикчу због уништавања историјског светилишта и вршења нужде на локацији која припада светској културној и историјској баштини, јавио је „Ројтерс“ позивајући се на перуанске власти.

Занимљивости 15.01.2020 | 18:21
Туристи ухапшени због вршења нужде у Мачу Пикчу!

Неименовани туристи, четири мушкарца и две жене, на древни локалитет дошли су из Аргентине, Бразила, Чилеа и Француске, јавио је Си-Ен-Ен, позивајући се на локалне власти. 

Сви имају између 20 и 32 године, и није познато да ли су заједно путовали на локацију или су се тамо срели.

Они су ушли у свети Храм Сунца, полукружну грађевину, коју су Инке изградиле као светилиште бога Сунца.

Туристи су проузроковали пад стене са зида храма, а један од њих обрушио се унутар цитаделе, јавио је Ројтерс позивајући се на локалну полицију.

Петоро туриста је депортовано из Перуа, а један Аргентинац, који је признао да је водио групу која је оштетила храм, остаће у земљи како би се суочио са оптужбама за „уништавање културне баштине Перуа“, преноси Ројтерс.

Милиони људи сваке године посећују Мачу Пикчу. Власти су 2019. године увеле ограничење продаје највише 2.500 карата дневно, а свака посета ограничена је на само четири сата.

Прошле године је перуанска влада званично почела припремне радове за изградњу новог међународног аеродрома, капацитета од неколико милиона путника, како би у Мачу Пикчу, путници лакше стизали. 

Извор: РТС

 

Коментари / 0

Оставите коментар