Тражи се скидање тачке о избору Млађена Божовића

На дневном реду сутрашње сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине требала би се наћи и тачка именовања Млађена Божовића за министра за тјудска права и избјеглице БиХ.

Босна и Херцеговина 15.01.2020 | 15:28
Тражи се скидање тачке о избору Млађена Божовића

Комисија за припрему избора Савјета министара Босне и Херцеговине Представничком дому Парламентаме скупштине Босне и Херцеговине доставила је Препоруку у вези с потврђивањем именовања министра за људска права и избјеглице у Савјету министара Босне и Херцеговине.

Комисија, с четири гласа "за", четири гласа "против" и два гласа "суздржан", није утврдила да Млађен Божовић испуњава све услове прописане Законом о Сијећу министара Босне и Херцеговине и Пословником Представничког дома Парламентаме скупштине Босне и Херцеговине за именовање на дужност министра за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ.

Денис Звиздић, предсједавајући Заступничког дома Парламента БиХ, казао је данас да је шеф Клуба посланика СДА Адил Османовић тражио да се одлучивање о Божовићу пролонгира, то јесте да се скине са дневног реда сутрашње сједнице.

Посланик Ненад Нешић из Клуба посланика 'Српски клуб' који је Божовића и предложио за министра, казао је да Божовић прошао све провјере.

"Сви услови су испуњени да Божовић буде министар", казао је Нешић.

Из Комисије за припрему избора Вијећа министара Босне и Херцеговине против су били Саша Магазиновић, Предраг Којовић, Бранислав Бореновић и Јасмин Емрић.

"Кандидат није показао знање из области којом се треба бавити министар", казао је Саша Магазиновић на сједници одржаној 3. јануара.

Сличан став имао је и Предраг Којовић.

"Осим што је показао завидну неинформираност о неким важним питањима свог будућег ресора (дјеца рата, елеменат људских права у мигрантској кризи), господин Божовић показује и елементарну неспособност манипулације опструктивним појмовима", поручио је Којовић.

"Као и код његових претходника, нисам задовољан садржајем одговора, на кључна питања нисмо добили одговор", пооручио је Бранислав Бореновић.

"Негативан публицитет и нарушена кредибилност кандидата за обављање функције министра за људска права и избјеглице", навео је Емрић.

(Н1)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

помало дрпај вазда

15.01.2020 14:46

Колико разумијем на све начине се покушава полу-писмен лик поставити за министра, ко је тај Божовић немам појма

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

15.01.2020 15:17

Нису ни остали писменији па су прошли. Друге се овдје игре играју.

Name

Вук

15.01.2020 15:36

Кад полуписмен казе за некога да полу-писмен!

Name

Драско

15.01.2020 15:37

Осим помало дрпај вазда има и ИМТ има`л мене ту.

Name

У ПРИЈЕДОРУ ЧАРШИЈА

15.01.2020 15:56

ДАЈТЕ ПРЕДЛОЖИТЕ НЕКОГА ИЗА КОГА НЕМА РЕПОВАИ ОНДА НЕМА ПРОБЛЕМА.ОВО ПОКАЗУЈЕ ДА СВАКА ШУША МОЖЕ ПОСТАТИ МИНИСТАР.ПРЕБАЦИТЕ ЧУБРИЛА У МИНИСТАРСКО ВИЈЕЋЕ, СВАКАКО НАЈМАЊЕ ВОДИ СЈЕДНИЦЕ

Name

борац

15.01.2020 16:27

Потпуно невазно то министаство ионако нема функцију.

Name

Ре Помало

15.01.2020 18:01

Кад је Клосарац могао постати министар, засто не би и овај лик - он је за Клосарца интелектуална громада.

Name

Банда

15.01.2020 15:07

Јесу вала скоро сви министри корумпирани, али овај Бозовиц је факат ОДРОН!! Лик правосназно осудјен за мобинг, проневјере итд и само зато сто је таст (свекар ста ли) мора он са својом корумпираном старом буљом у фотељу... све трикови Бајини да се разбуца ДНС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл

15.01.2020 18:54

Зар та мајкицка није у пензији??? Давно је узела одпремнину

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИЛИ

15.01.2020 22:01

Опет ће додик рећи да је био наиван, потписао АНП, а није знао енглески, народе гласајте ви за њега НАИВЦА.

ОДГОВОРИТЕ