Порука Србима у Црној Гори из Републике Српске

/ Сведоци смо, ових дана, небеских скупштина, самом Божјом вољом водјеним,сличним оној Његошевој уочи Тројица на Ловћену из времена владике Данила,описаног у Горском вијенцу,скупштина које се одржавају у храмовима,на улицама и на трговима наше свете Црне Горе, каже академик Драгољуб Мирковић из Бијељине, родом из Мачавара у Старој Херцеговини.

Република Српска 14.01.2020 | 21:40
Порука Србима у Црној Гори из Републике Српске

- Повод окупљања искљученог народа коме су у његовој отаџбини одузета сва права-право на свој језик, право на своје писмо, право на запослење, ;ак и право на постојање,је напад на душу његову, напад на место у коме столује сам дух Божји и напад на Светосавску цркву која је Црну Гору и створила – каже Мирковић, иначе угледни добротвор СПЦ и осведочени хуманиста.

- А, на гажење елементарних права читавог једног народа, данас ћуте сви европски и атлантски центри моћи, који себе сматрају тобоже демократским. 

И када ове глобалистичке централе, истиче академик Мирковић, „црногорским властодшсцима испоставише и донесоше план за напад на српску цркву, а ми помислисмо да нам се послије дугог лутања траг на види, упали се искра вечног Божанског пламена, која нам показа пут спасења“.

- И у мојој Црној Гори јос једном посведочише да смо ми, Срби,велики и историјски народ – поручује Мирковић.

-Велики смо где год да смо и колико нас год има.Само велики народ у времену када је читав моћни глобалистички свет, после ужасне сатанизације којој смо били изложени био против нас,могао је створити своју државу Републику Српску.

Само велики народ је 1389. године, на пољу Косову, могао стати на мегдан тадашњој великој Отоманској сили. Само историјски народ, малтене у опанцима, могао је 1914. године да нанесе поразе војсци тада моћне Аустроугарске царевине. А ми,у Републици Српској,који знамо ста значи имати националну државу, окпљамо се да пружимо подршку и да обећамо сваку врсту помоћи свом братском народу у Црној Гори. Бар половина Републике Српске је са простора Црне Горе и Старе Херцеговине.

Плотови који су направљени, по Мирковићевим речима, „не могу бити препрека успостављању духовног и националног јединства српског народа“.

- Пред нама је време свеукупног духовног и националног препорода – напомиње Мирковић.

- Препород почиње на последњој линији одбране.Последња линија одбране је медја богомоље,а напад на Дух Свети је напад на саму отаџбину за коју се сваки патриота мора и борити и жртвовати. Отаџбина Србинова је Стара Херцеговина, са мојим Бањанима, отаџбина Србинова су Кучи Марка Миљанова, отаџина Србинова је Обилића пољана на Цетињу,отаџбина Србинова је Црна Гора сердара Јанка Вукотића,,отаџбина србинова је Његошева Црна Гора и Црна Гора Светога Василија и Светога Петра Цетињског.

Црна Гора,као српска Спарта, може опстати и градити своју будућност, само на својим исконским темељима. Нашем роду упућујемо братске поздраве и жеље да уз Божју помоћ успе да сачува национално достојанство,да сачува право на своје особености као вежински народ и право на равноправност са свима који са њим живе у његовој држави Црној Гори.

(БН/В.Митрић)

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Србима

14.01.2020 21:40

нико да једном казе да су зртва због русије! Изигравају веце русе од самих руса и плацају дебелу цијену због тога!

ОДГОВОРИТЕ
Name

уораво тако

15.01.2020 05:19

У дуси са русима а географски у европи..стварно смо небески и митолоски народ

Name

Па

15.01.2020 09:56

И Руси су дио Европе као и дио Турске.

Name

Зика

15.01.2020 07:28

Ма Ста Хоцемо и тамо да правимо проблеме.Доста је висе нека свако живи како зна и умије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

15.01.2020 10:45

У Европу не постоји демократиа већ само Диктатура гора него штосу рекли за Садама

Name

Милутин

15.01.2020 13:31

Ево опет мијесање у ствари друге земље . Ма доста висе, нека свако рјесава своје проблеме, ово је намјерно скретање пазње са домаће проблематике..

ОДГОВОРИТЕ
Name

здравко

15.01.2020 15:24

Човјек добро каже.Црногорци су изгубили понос и другима соле памет а прво сто би требали би да прво поцисте у свом дворишту.

ОДГОВОРИТЕ