Poruka Srbima u Crnoj Gori iz Republike Srpske

/ Svedoci smo, ovih dana, nebeskih skupština, samom Božjom voljom vodjenim,sličnim onoj Njegoševoj uoči Trojica na Lovćenu iz vremena vladike Danila,opisanog u Gorskom vijencu,skupština koje se održavaju u hramovima,na ulicama i na trgovima naše svete Crne Gore, kaže akademik Dragoljub Mirković iz Bijeljine, rodom iz Mačavara u Staroj Hercegovini.

Republika Srpska 14.01.2020 | 21:40
Poruka Srbima u Crnoj Gori iz Republike Srpske

- Povod okupljanja isključenog naroda kome su u njegovoj otadžbini oduzeta sva prava-pravo na svoj jezik, pravo na svoje pismo, pravo na zaposlenje, ;ak i pravo na postojanje,je napad na dušu njegovu, napad na mesto u kome stoluje sam duh Božji i napad na Svetosavsku crkvu koja je Crnu Goru i stvorila – kaže Mirković, inače ugledni dobrotvor SPC i osvedočeni humanista.

- A, na gaženje elementarnih prava čitavog jednog naroda, danas ćute svi evropski i atlantski centri moći, koji sebe smatraju tobože demokratskim. 

I kada ove globalističke centrale, ističe akademik Mirković, „crnogorskim vlastodšscima ispostaviše i donesoše plan za napad na srpsku crkvu, a mi pomislismo da nam se poslije dugog lutanja trag na vidi, upali se iskra večnog Božanskog plamena, koja nam pokaza put spasenja“.

- I u mojoj Crnoj Gori jos jednom posvedočiše da smo mi, Srbi,veliki i istorijski narod – poručuje Mirković.

-Veliki smo gde god da smo i koliko nas god ima.Samo veliki narod u vremenu kada je čitav moćni globalistički svet, posle užasne satanizacije kojoj smo bili izloženi bio protiv nas,mogao je stvoriti svoju državu Republiku Srpsku.

Samo veliki narod je 1389. godine, na polju Kosovu, mogao stati na megdan tadašnjoj velikoj Otomanskoj sili. Samo istorijski narod, maltene u opancima, mogao je 1914. godine da nanese poraze vojsci tada moćne Austrougarske carevine. A mi,u Republici Srpskoj,koji znamo sta znači imati nacionalnu državu, okpljamo se da pružimo podršku i da obećamo svaku vrstu pomoći svom bratskom narodu u Crnoj Gori. Bar polovina Republike Srpske je sa prostora Crne Gore i Stare Hercegovine.

Plotovi koji su napravljeni, po Mirkovićevim rečima, „ne mogu biti prepreka uspostavljanju duhovnog i nacionalnog jedinstva srpskog naroda“.

- Pred nama je vreme sveukupnog duhovnog i nacionalnog preporoda – napominje Mirković.

- Preporod počinje na poslednjoj liniji odbrane.Poslednja linija odbrane je medja bogomolje,a napad na Duh Sveti je napad na samu otadžbinu za koju se svaki patriota mora i boriti i žrtvovati. Otadžbina Srbinova je Stara Hercegovina, sa mojim Banjanima, otadžbina Srbinova su Kuči Marka Miljanova, otadžina Srbinova je Obilića poljana na Cetinju,otadžbina Srbinova je Crna Gora serdara Janka Vukotića,,otadžbina srbinova je Njegoševa Crna Gora i Crna Gora Svetoga Vasilija i Svetoga Petra Cetinjskog.

Crna Gora,kao srpska Sparta, može opstati i graditi svoju budućnost, samo na svojim iskonskim temeljima. Našem rodu upućujemo bratske pozdrave i želje da uz Božju pomoć uspe da sačuva nacionalno dostojanstvo,da sačuva pravo na svoje osobenosti kao vežinski narod i pravo na ravnopravnost sa svima koji sa njim žive u njegovoj državi Crnoj Gori.

(BN/V.Mitrić)

 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Srbima

14.01.2020 21:40

niko da jednom kaze da su zrtva zbog rusije! Izigravaju vece ruse od samih rusa i placaju debelu cijenu zbog toga!

ODGOVORITE
Name

uoravo tako

15.01.2020 05:19

U dusi sa rusima a geografski u evropi..stvarno smo nebeski i mitoloski narod

Name

Pa

15.01.2020 09:56

I Rusi su dio Evrope kao i dio Turske.

Name

Zika

15.01.2020 07:28

Ma Sta Hocemo i tamo da pravimo probleme.Dosta je vise neka svako živi kako zna i umije

ODGOVORITE
Name

Lav

15.01.2020 10:45

U Evropu ne postoji demokratia već samo Diktatura gora nego štosu rekli za Sadama

Name

Milutin

15.01.2020 13:31

Evo opet mijesanje u stvari druge zemlje . Ma dosta vise, neka svako rjesava svoje probleme, ovo je namjerno skretanje paznje sa domaće problematike..

ODGOVORITE
Name

zdravko

15.01.2020 15:24

Čovjek dobro kaže.Crnogorci su izgubili ponos i drugima sole pamet a prvo sto bi trebali bi da prvo pociste u svom dvorištu.

ODGOVORITE