Делфини победом кренули у одбрану европског трона

Ватерполисти Србије победом над Русијом 13:9 (3:1, 4:3, 2:3, 4:2) стартовали су у Групи Б на Европском првенству у Будимпешти.

Остали спортови 14.01.2020 | 18:50
Делфини победом кренули у одбрану европског трона

Четвороструки узастопни шампиони Европе савладали су најјачег ривала у групи, па им у следећа два меча предстоји да овере пласман у четвртфинале. "Зборнаји" преостаје да у дуелу са себи равнима, Румунијом и Холандијом, покуша да стигне до другог или трећег места, која воде у бараж за четвртфинале.

Јасно је да изабраници селектора Дејана Савића данас нису играли пуном снагом. 

"Делфини" би стекли два, три гола предности, Руси би затим смањили заостатак, па би Србија поново направила разлику... У том ритму одиграно је прво полувреме.

А онда су "делфини" баш пали у игри у уводу треће четвртине. Дозволили су ривалу да од 7:4 стигне до 7:7. Савић је тада затражио тајм-аут и разбудио своје изабранике, који су у наставку без проблема сломили отпор Руса.

Четири гола на крају (13:9) је и највећа предност коју су "делфини" створили.

Најефикаснији у тиму Србије био је Адрија Прлаиновић, који је постигао четири гола, док су Филип Филиповић, Душан Мандић и Милош Ћук додали по два гола.

У екипи Русије Данил Меркулов уписао је три поготка.

Српски ватерполисти не би требало да имају проблема ни у наставку такмичења у Групи Б са Румунијом (четвртак, 13.00) и Холандијом (субота, 20.30).

(Курир)

У првом мечу првог кола Групе Б Холандија је савладала Румунију 9:8.

Коментари / 0

Оставите коментар