Delfini pobedom krenuli u odbranu evropskog trona

Vaterpolisti Srbije pobedom nad Rusijom 13:9 (3:1, 4:3, 2:3, 4:2) startovali su u Grupi B na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Ostali sportovi 14.01.2020 | 18:50
Delfini pobedom krenuli u odbranu evropskog trona

Četvorostruki uzastopni šampioni Evrope savladali su najjačeg rivala u grupi, pa im u sledeća dva meča predstoji da overe plasman u četvrtfinale. "Zbornaji" preostaje da u duelu sa sebi ravnima, Rumunijom i Holandijom, pokuša da stigne do drugog ili trećeg mesta, koja vode u baraž za četvrtfinale.

Jasno je da izabranici selektora Dejana Savića danas nisu igrali punom snagom. 

"Delfini" bi stekli dva, tri gola prednosti, Rusi bi zatim smanjili zaostatak, pa bi Srbija ponovo napravila razliku... U tom ritmu odigrano je prvo poluvreme.

A onda su "delfini" baš pali u igri u uvodu treće četvrtine. Dozvolili su rivalu da od 7:4 stigne do 7:7. Savić je tada zatražio tajm-aut i razbudio svoje izabranike, koji su u nastavku bez problema slomili otpor Rusa.

Četiri gola na kraju (13:9) je i najveća prednost koju su "delfini" stvorili.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Adrija Prlainović, koji je postigao četiri gola, dok su Filip Filipović, Dušan Mandić i Miloš Ćuk dodali po dva gola.

U ekipi Rusije Danil Merkulov upisao je tri pogotka.

Srpski vaterpolisti ne bi trebalo da imaju problema ni u nastavku takmičenja u Grupi B sa Rumunijom (četvrtak, 13.00) i Holandijom (subota, 20.30).

(Kurir)

U prvom meču prvog kola Grupe B Holandija je savladala Rumuniju 9:8.

Komentari / 0

Ostavite komentar