Мерими одузимају две трећине пензије због дуга за кирије!

Ме­ри­ма Ње­го­мир још ни­је ре­ши­ла про­блем с не­пла­ће­ним ста­на­ри­на­ма Ди­пло­мат­ском ста­м­бе­ном пре­ду­зе­ћу (Ди­пос), због че­га јој са­да оду­зи­ма­ју две тре­ћи­не пен­зи­је, са­зна­је Ку­рир!

Забава 14.01.2020 | 22:13
Мерими одузимају две трећине пензије због дуга за кирије!

Већ је по­зна­то да пе­ва­чи­ца др­жа­ви ду­гу­је огро­ман но­вац за изна­ј­мљи­ва­ње ста­на у цен­тру Бео­гра­да, ко­ји ше­ст и по го­ди­на ни­је пла­ћа­ла. На све на­чи­не је по­ку­ша­ва­ла да избе­г­не и да оспо­ри тај дуг, али без успе­ха.

Су­ђе­ње је ду­го тра­ја­ло, па је на кра­ју пре­ма пре­су­ди Пр­вог основ­ног су­да, до­не­тој у ма­ју 2016. го­ди­не, ду­жна да пла­ти ки­ри­је за не­кре­т­ни­ну у ко­јој је жи­ве­ла 16 го­ди­на. Дуг се на­го­ми­лао и изно­си 35.000 до­ла­ра. Та­да је до­не­та одлу­ка да се др­жа­ва на­ми­ри та­ко што ће од Ме­ри­ме ме­се­ч­но оду­зи­ма­ти две тре­ћи­не пла­те, с об­зи­ром на то да је она та­да ра­ди­ла као уред­ник на РТС. При­ма­ња су јој би­ла 60.000 ди­на­ра, што зна­чи да је 40.000 одла­зи­ло за от­пла­ту ду­га. Пе­ва­чи­ца ни­је же­ле­ла да се са­гла­си са ова­квом пре­су­дом, па је кра­јем 2017. на­пу­сти­ла по­сао на Јав­ном се­р­ви­су, а све с ци­љем да про­ду­жи рок за вра­ћа­ње но­в­ца. Ме­ђу­тим, др­жа­ва је он­да на­шла дру­го ре­ше­ње.

- Ско­ро сам сре­ла Ме­ри­му и ре­кла ми је да и да­ље мо­ра да от­пла­ћу­је тај дуг. На­пу­сти­ла је РТС јер ни­је хте­ла да ра­ди за 20.000 ме­се­ч­но, ме­ђу­тим, њој од та­да оду­зи­ма­ју две тре­ћи­не пен­зи­је. Она има 37.000, као и 50.000 ди­на­ра тзв. на­цио­нал­не пен­зи­је. Од то­га јој уз­му ме­се­ч­но 58.000, па њој оста­не са­мо 29.000. На­рав­но, тим па­ра­ма је­два да пла­ти ра­чу­не за ко­му­на­ли­је. Мо­ра да ра­ди, да на­сту­па где год је по­зо­ву. Ви­де­ла сам да јој је баш те­шко, али она је увек би­ла упор­на. То с Ди­по­сом је њен ве­ли­ки про­блем, мно­го се на­па­ти­ла због тог ду­га, а са­да се по­ка­ја­ла што је на­пу­сти­ла РТС - ре­кла је пе­ва­чи­ци­на при­ја­те­љи­ца, не же­ле­ћи да јој спо­ми­ње­мо име. Ме­ри­ма се ју­че ни­је ја­вља­ла на на­ше по­зи­ве.

НА­ВУ­КЛА ГНЕВ ЈАВНОСТИ ГО­ДИ­НА­МА ПРИ­МА­ЛА СКО­РО 150.000 МЕСЕЧНО

Осим због чи­ње­ни­це да је 16 го­ди­на жи­ве­ла у др­жав­ном ста­ну и да избе­га­ва да пла­ти дуг за то, Ме­ри­ма је осу­де јав­нос­ти за­ра­ди­ла и за­то што је по­ред две пен­зи­је има­ла и пла­ту на РТС. Кад се све то са­бе­ре, она је ме­се­ч­но до­би­ја­ла чак 147.000 ди­на­ра. - По­сао ко­ји ја ра­дим не мо­же да ра­ди сва­ко. За то је по­тре­б­но ми­ни­мум 30 го­ди­на иску­ства. Ево, не­ка ме сме­не и не­ка до­ве­ду не­ког мла­ђег, али вам га­ран­ту­јем да тај не­ко не­ће мо­ћи да ра­ди ово што ја ра­дим - го­во­ри­ла је она сво­је­вре­ме­но. Пе­ва­чи­цу ни­су сме­ни­ли са РТС, већ је она са­ма на­пу­сти­ла по­сао. Од та­да су про­шле две го­ди­не, а Јав­ни се­р­вис још ни­је сао­п­штио име Ме­ри­ми­не за­ме­не, и то на­ј­бо­ље по­ка­зу­је ко­ли­ко је она би­ла „не­за­ме­њи­ва“.

АДВО­КАТ ТВРДИ ЊЕГОМИРОВА ЈЕ НА РТС ПРА­К­ТИ­Ч­НО РА­ДИ­ЛА ЗА ЏАБЕ

Под­се­ти­мо, ка­да се про­чу­ло да је Ме­ри­ма на­пу­сти­ла Јав­ни се­р­вис, њен адво­кат је у изја­ви за Ку­рир обја­снио због че­га се одлу­чи­ла на тај по­тез. - Ме­ри­ма је као уред­ни­ца на РТС при­ма­ла пла­ту, а по­ред то­га има­ла је и пен­зи­ју. Њој је за све ово вре­ме од уку­п­них при­ма­ња од­би­ја­но две тре­ћи­не за су­д­ске пре­су­де и на тај на­чин је на­пла­ће­но око 10.000 до­ла­ра, ме­се­ч­но је то би­ло око 1.200 до­ла­ра. Упра­во за­то је и да­ла от­каз на РТС, јер је у по­след­ње вре­ме пра­к­ти­ч­но ра­ди­ла за џа­бе, ски­да­но јој је две тре­ћи­не од за­ра­де - ре­као је та­да адво­кат Во­ј­кан Си­мић.

Извор: Курир.рс Фото: Дамир Дервишагић, Александар Јовановиц Циле

Коментари / 0

Оставите коментар