Гењац одбио да каже прихватају ли Божовића

Гењац је поручио да ће став СДА бити познат до четвртка односно до почетка сједнице. Он није желио одговорити којој одлуци је СДА ближе - да ли ће подржати Божовића или неће.

Босна и Херцеговина 14.01.2020 | 17:36
Гењац одбио да каже прихватају ли Божовића

Посланик СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Халид Гењац након данашњег састанка СДА и СНСД-а изјавио је да је то форма разговора и консултација која ће бити редовна у будућности.

"Имали смо један од састанка за који предвиђамо да ће бити редовна форма разговора и консултација између СДА и СНСД-а. Овај пут је било разговора о темама које су на дневном реду предстојећег засједања Представничког дома Парламента БиХ и о неким питањима која су на дневном реду наредне сједнице Савјета министара БиХ", рекао је.

На новинарско питање да ли су разговарали о кандидату за министра Млађену Божовићу, Гењац је поручио да ће став СДА бити познат до четвртка односно до почетка сједнице. Он није желио одговорити којој одлуци је СДА ближе - да ли ће подржати Божовића или неће.

Истакао је да је разговарано о Божовићу и да су се стране упознале о дилемама које СДА има о њему.

"Овај вид консултација, не само између СДА и СНСД-а, већ и других странака је потребан и користан", рекао је Гењац.

Подсјетимо, СДА заједно са СББ-ом на Комисији за припрему Вијећа министара БиХ није дала зелено свјетло за именовање Божовића за државног министра, а који је избор СНСД-а, односно самоинцијативни приједлог Ненада Нешића из ДНС-а.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ ће на сједници заказаној за четвртак потврђивати именовање Божовића на позицију министра за људска права и избјеглице.

(Клиx)

 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Рале

14.01.2020 16:58

Спрдају се са сиротињом. Али кад их бирају имају право

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.01.2020 20:10

Види јбо Гењца али овог човјека нетреба бирати и треба га удаљити од било какве функције. Па човјек је осудјиван првостепеним пресудама и то за малверзације и корупције итд. Ваљда Српска небих ни требала кандидовати такве да нас брукају

Name

Зеница

14.01.2020 18:25

Представа за јавност... Као,све це се конацно знати за који дан... Мозда СДА и.одбије избор Бозовица,мозес мислити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Масала

14.01.2020 19:00

Опет су Мила нагузили ови из СДА...Сто није сацекао провјеру Божовића па у пакету изгласали савјет министара,овако га ебу како стигну..Нека кад је позурио..Не каже се џаба стрпљен-спасен !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

14.01.2020 19:06

Све је јасно:Божовић пролази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Павић

14.01.2020 19:11

Наравно да неће, а не знају ни зашто. Глупости никад краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

14.01.2020 20:50

Наравно да пролази у пакету са Сенадом Братићем! О кандидату Марка Павића нико и не прича, чојек је абдицирао и у странци и не оглашава се колико да није жив! Можда је и то могуће овакве тракавице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрина

14.01.2020 21:16

састанак је био само про форма. само одуговлаце..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бок

15.01.2020 15:04

Гењац је на једној ТВ проглашен за ухљебом године у БиХ. Вјечито је на неким функцијама и ако на изборима прође лоше. За њега се увијек нешто нађе, и то ликвидно.

ОДГОВОРИТЕ