Православна Нова година дочекана широм Српске

Грађани Источног Сарајева дочекали су је уз концерт Сергеја Ћетковића, док је општинска управа обезбиједила бесплатно кувано вино, а у поноћ је уприличен ватромет.

Република Српска 14.01.2020 | 10:04
Православна Нова година дочекана широм Српске

Становници Дервенте дочекали су православну Нову годину на Тргу православља уз музику, кувано вино и ватромет.

На прослави су наступили пјевачи Иван Кукољ Куки и Раде Јоровић, а окупљене је у поноћ поздравио начелник општине Милорад Симић и честитао им православну Нову годину.

Православни вјерници на подручју општине Прњавор присуством молебанима у Храму Светог великомученика Георгија у Прњавору и Храму Светог Саве у приградском насељу Слатина обиљежили су улазак у Нову 2020. годину по јулијанском календару.

Протојереј-ставрофор Душко Дринић истакао је да се у порти Храма Светог Георгија православна Нова година дочекује 13. годину заредом.

– Парохијани сваке године дођу у великом броју. Улазак у ново Љето Господње обиљежавамо пре свега молитвом у поноћ, а потом и уз дружење наших вјерника, обезбеђену музику, сендвиче, вино и чај – рекао је након молебана старјешина овог храма за Срну.

Шамчани су православну Нову годину дочекали на градском тргу уз кувано вино, музику и ватромет, у организацији општинске управе Шамац.

Центар за културу под покровитељством општине Шамац организовао је дочек православне Нове године на градском тргу са почетком у 21.30 часова, а грађане је забављала пјевачица Рушка уз пратњу “Кристал бенда”.

Бројни грађани Новог Града и суседних општина дочекали су православну 2020. годину на Тргу Младена Ољаче. Госте су забављали “Џет сет бенд” и Дејан Матић, а у поноћ је приређен ватромет.

У центру Брчког дочекана је православна Нова година, уз ватромет, народно коло и кувано вино.

Градоначелник Брчког Синиша Милић, који је био покровитељ дочека, тачно у поноћ обратио се грађанима, честитао Нову годину свима који је прослављају по јулијанском календару и пожелео им много среће, здравља и успјеха.

Дочеку на отвореном уз концерт естрадне уметнице Мирјане Алексић и “Миленијум бенда” претходила је манифестација “Ноћ српског фолклора” у Дому културе, а чији организатор је било Српско културно-уметничко друштво “Крепшић”.

За дочек 2020. у Бијељини је први пут организована Дечија нова година 30. децембра, а новогодишње славље 31. децембра протекло је уз концерт Маринка Роквића.

 

 

 

 

(БН/Срна)

 

Коментари / 0

Оставите коментар