ФК Радник почео припреме за други дио првенства БиХ

Фудбалери Радника кренули су са припремама за други дио шампионата БиХ а амбиције клуба остају исте као и до сада - пласман у горњи дио табеле и покушај поновног изласка у Европу.

Фудбал 13.01.2020 | 17:05
ФК Радник почео припреме за други дио првенства БиХ

Ово је данас саопштио Предраг Јовић предсједник Скупштине клуба, који је нагласио да је у клубу дошло до одређених кадровских проблема, али да је све то саставни дио спорта и да је Радник тренутно стабилан премијерлигаш.

"Младену Крстајићу овај клуб дугује велику захвалност за све оно што је урадио за Радник. Оставку коју је поднио из личних разлога предочићемо на  Скупштини клуба која ће се одржати наредног мјесеца. До тада би требали обавити разговоре са одређеним људима и изабрати новог предсједника.  Управни одбор наставља са радом а играчки кадар то неће осјетити јер је већ сада обезбјеђено све за комплетне прирпеме. Одлазак у Медулин заказан је за 2. фебруар, а већ су заказане и пријатељске утакмице", рекао је Јовић.

Како смо и раније писали Слободан Старчевић више није тренер Радника а на његово  мјесто именован је Славко Петровић, који ће већ од сутра преузети екипу.

"На захтјев Старчевића дали смо му слободне руке због његовог даљег ангажмана у каријери а веома брзо смо успјели ангажовати искусног и провјереног стручњака Славка Петровића, добро познатог тренера за ФК Радник", истакао је Јовић.

Славко Петровић рођен је 10. августа, 1958,године у Београду, а у својој играчкој каријери наступао је за млађе селекције Црвене Звезде, након чега је играо  у сениорском саставу  а потом прешао у Њемачку гдј еј наступао за  Фортуну из Диселдорфа, Есен те још неколико клубова. Као тренер почео је каријеру Дармштаду, потом радио у Карл Цајсу, Борцу из Чачка, Раду, Раднику, Жељезиничару и Слободи.

У Раднику је боравио од 5. септембра 2014. до 24. августа 2016.године. Као тренер Радника освојио је Куп БиХ, након побједе у двомечу са екипом Слободе из Тузле, а водио је екипу  на првом европском наступу Радника у квалификацијама за Лигу Европе, гдје су елиминисани од екипе Берое из Бугарске.

Прву прозивку играча обавио је Јово Борковић, члан стручног штаба а Славко Петровић ће већ сутра преузети вођење екипе.

Када је ријеч о играчком кадру, Јовић је истакао да неће бити великих одлазака из клуба а након доласка Петровића биће разговарано и о евентуланим појачањима за други дио сезоне.
 
 
(БН:Дешавањаубијељини)

Коментари / 0

Оставите коментар