FK Radnik počeo pripreme za drugi dio prvenstva BiH

Fudbaleri Radnika krenuli su sa pripremama za drugi dio šampionata BiH a ambicije kluba ostaju iste kao i do sada - plasman u gornji dio tabele i pokušaj ponovnog izlaska u Evropu.

Fudbal 13.01.2020 | 17:05
FK Radnik počeo pripreme za drugi dio prvenstva BiH

Ovo je danas saopštio Predrag Jović predsjednik Skupštine kluba, koji je naglasio da je u klubu došlo do određenih kadrovskih problema, ali da je sve to sastavni dio sporta i da je Radnik trenutno stabilan premijerligaš.

"Mladenu Krstajiću ovaj klub duguje veliku zahvalnost za sve ono što je uradio za Radnik. Ostavku koju je podnio iz ličnih razloga predočićemo na  Skupštini kluba koja će se održati narednog mjeseca. Do tada bi trebali obaviti razgovore sa određenim ljudima i izabrati novog predsjednika.  Upravni odbor nastavlja sa radom a igrački kadar to neće osjetiti jer je već sada obezbjeđeno sve za kompletne prirpeme. Odlazak u Medulin zakazan je za 2. februar, a već su zakazane i prijateljske utakmice", rekao je Jović.

Kako smo i ranije pisali Slobodan Starčević više nije trener Radnika a na njegovo  mjesto imenovan je Slavko Petrović, koji će već od sutra preuzeti ekipu.

"Na zahtjev Starčevića dali smo mu slobodne ruke zbog njegovog daljeg angažmana u karijeri a veoma brzo smo uspjeli angažovati iskusnog i provjerenog stručnjaka Slavka Petrovića, dobro poznatog trenera za FK Radnik", istakao je Jović.

Slavko Petrović rođen je 10. avgusta, 1958,godine u Beogradu, a u svojoj igračkoj karijeri nastupao je za mlađe selekcije Crvene Zvezde, nakon čega je igrao  u seniorskom sastavu  a potom prešao u Njemačku gdj ej nastupao za  Fortunu iz Diseldorfa, Esen te još nekoliko klubova. Kao trener počeo je karijeru Darmštadu, potom radio u Karl Cajsu, Borcu iz Čačka, Radu, Radniku, Željeziničaru i Slobodi.

U Radniku je boravio od 5. septembra 2014. do 24. avgusta 2016.godine. Kao trener Radnika osvojio je Kup BiH, nakon pobjede u dvomeču sa ekipom Slobode iz Tuzle, a vodio je ekipu  na prvom evropskom nastupu Radnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gdje su eliminisani od ekipe Beroe iz Bugarske.

Prvu prozivku igrača obavio je Jovo Borković, član stručnog štaba a Slavko Petrović će već sutra preuzeti vođenje ekipe.

Kada je riječ o igračkom kadru, Jović je istakao da neće biti velikih odlazaka iz kluba a nakon dolaska Petrovića biće razgovarano i o eventulanim pojačanjima za drugi dio sezone.
 
 
(BN:Dešavanjaubijeljini)

Komentari / 0

Ostavite komentar