Перунчић: Играчи не желе да играју за Србију!

Селектор рукометаша Србије отворио је душу хрватским медијима и отворено причао о дебаклу наше земље на Европском првенству, али и стварима које су претходиле неуспеху.

Остали спортови 13.01.2020 | 12:19
Перунчић: Играчи не желе да играју за Србију!

Рукометаши Србије поражени су у Грацу од селекције Црне Горе чиме су изгубили све шансе да се домогне друге фазе.

Српским Орловима сада преостаје још један меч групне фазе и то са Хрватском, а тим поводом селектор Перуничић је говорио за медије наших западних комшија којима је потпуно отворио душу.

"Што се тиче овог турнира, можда немамо квалитет као пре. Један од проблема су откази играча који више не желе да играју за Србију. За мене су играчи који су овде најбољи зато што желе да играју за своју земљу. Од 2006. нам се све то догађа, рукомет је изгубио драж у Србији - рекао је Перуничић за портал Индеx.хр.

"Био је један од најпопуларнијих спортова. Изгубили смо се у тражењу талената. Људи мисле да ће то доћи само од себе, али сада је друго време и бизнис је кључан. Деца у Србији иду на кошарку, одбојку и борилачке спортове, док у моје време деца су масовно долазила на рукомет. Сада то више никога не занима", објаснио је Перуничић, а незаинтересованост се могла видети и на трибинама јер је Србија у Грацу имала мизерну подршку.

"Жао ми је што нас нису подржали. Много Срба живи у Бечу, а то није далеко од Граца. Када видим с колико страсти хрватски навијачи иду уз своју репрезентацију, волео бих да је тако и у Србији. Сви носе дресове, то је лепо видети. Волео бих видети стотинак српских застава, а не само десет на трибинама. Осећамо се усамљено, играчи осећају да немају подршку. Можда је не заслужујемо, можда је такво време, а можда људе не занима", јасан је Перуничић.

(Индеx.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар