Perunčić: Igrači ne žele da igraju za Srbiju!

Selektor rukometaša Srbije otvorio je dušu hrvatskim medijima i otvoreno pričao o debaklu naše zemlje na Evropskom prvenstvu, ali i stvarima koje su prethodile neuspehu.

Ostali sportovi 13.01.2020 | 12:19
Perunčić: Igrači ne žele da igraju za Srbiju!

Rukometaši Srbije poraženi su u Gracu od selekcije Crne Gore čime su izgubili sve šanse da se domogne druge faze.

Srpskim Orlovima sada preostaje još jedan meč grupne faze i to sa Hrvatskom, a tim povodom selektor Peruničić je govorio za medije naših zapadnih komšija kojima je potpuno otvorio dušu.

"Što se tiče ovog turnira, možda nemamo kvalitet kao pre. Jedan od problema su otkazi igrača koji više ne žele da igraju za Srbiju. Za mene su igrači koji su ovde najbolji zato što žele da igraju za svoju zemlju. Od 2006. nam se sve to događa, rukomet je izgubio draž u Srbiji - rekao je Peruničić za portal Index.hr.

"Bio je jedan od najpopularnijih sportova. Izgubili smo se u traženju talenata. Ljudi misle da će to doći samo od sebe, ali sada je drugo vreme i biznis je ključan. Deca u Srbiji idu na košarku, odbojku i borilačke sportove, dok u moje vreme deca su masovno dolazila na rukomet. Sada to više nikoga ne zanima", objasnio je Peruničić, a nezainteresovanost se mogla videti i na tribinama jer je Srbija u Gracu imala mizernu podršku.

"Žao mi je što nas nisu podržali. Mnogo Srba živi u Beču, a to nije daleko od Graca. Kada vidim s koliko strasti hrvatski navijači idu uz svoju reprezentaciju, voleo bih da je tako i u Srbiji. Svi nose dresove, to je lepo videti. Voleo bih videti stotinak srpskih zastava, a ne samo deset na tribinama. Osećamo se usamljeno, igrači osećaju da nemaju podršku. Možda je ne zaslužujemo, možda je takvo vreme, a možda ljude ne zanima", jasan je Peruničić.

(Index.hr)

Komentari / 0

Ostavite komentar