Канада се опрашта од страдалих у обореном авиону

Канада се опростила од настрадалих приликом рушења украјинског авиона у Ирану прошле недеље, када је погинуло 57 држављана те земље, а на комеморацији у Едмонтону премијер Дзастин Трудо је поручио да је земља уједињена у болу са породицама настрадалих и да ће тражити правду и инсистирати да иранске власти пруже одговоре.

Србија 13.01.2020 | 10:49
Канада се опрашта од страдалих у обореном авиону

- Можда се осећате као да сте неподношљиво усамљени, али нисте сами. Цела ваша земља је уз вас, вечерас, сутра, у годинама које долазе - поручио је Трудо на комеморацији у гимазији у Едмонтону у Алберти где се олупило више од 2.300 људи.

Ова трагедија се никада није смела догодити, поручио је Трудо и рекао да се неће смирити док се не дође до одговора, преноси Ројтерс.

Породица и пријатељи сећали су се страдалих у паду украјинског авиона када је погинуло свих 176 путника и чланова посаде.

У међувремену је Иран је издао још осам виза тиму канадских истражитеља, а већина чланова групе би требало данас да стигне Техеран, потврдјено је из канадског министраства спољних послова.

Тим укључује конзуларне службенике и два члана Канадског одбора за безбедност у транспорту, док ће касније распоредити други тим истражитеља који су специјализовани за преузимање и анализу снимка црних кутија.

Канада нема дипломатске односе са Ираном а премијер Џастин Трудо је разговарао са иранским председником Хасаном Роханијем који се обавезао да ће његва земља сарадивати са канадским истражитељима.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар