Вучић: Републику Српску волим, а БиХ поштујем!

- Републику Српску волим, а Босну и Херцеговину поштујем, рекао је вечерас предсједник Србије Александар Вучић.

Србија 12.01.2020 | 22:22
Вучић: Републику Српску волим, а БиХ поштујем!

Учествујући у емисији "Хит твит" у програму ТВ Пинк, гдје је један од предлога на друштвеним мрежама био Дан Републике Српске, Вучић је рекао да је срећан што постоји Република Српска и да је поносан што може да јој помогне.

"Не кријем да сам срећан због постојања Републике Српске. Поносан сам на чињеницу да Србија никад није пружала већу помоћ Републици Српској. То је наша обавеза, у свакој од 63 општине РС градимо вртић, школу, дом здравља... Срећан сам због печата који смо тамо дали и због односа са људима из Републике Српске", казао је Вучић.

У земљи, каже он, имате људе који сматрају да се Република Српска нас не тиче.

"То се може видјети на друштвеним мрежама на којима кажу што си дао тамо паре, они то нису заслужили. За сваки динар који сам дао нашем народу спреман сам да сносим последице", рекао је Вучић, 

Он је најавио да ће ускоро ићи у Дрвар да отвори фабрику, иако се не налази у Републици Српској, него је то једна од четири општине у Федерацији БиХ гдје су Срби већина.

"Никада нисам довео у питање интегритет БиХ, а то се може да види и из честитке коју сам упутио Додику и Жељки Цвијановић", казао је Вучић и додао да у програмском документу СДА стоји какао треба да се уклоне српске општине око Сарајева и да де фацто укине Репубика Српска.

Вучић је рекао да га је недавно звао Шефик Џаферовић да му каже да би да дође у Нови Пазар на неки скуп Сулејмана Угљанина.

"Рекао сам да нема проблема и да ћемо све обезбиједити. Међутим, ту је Угљанин затражио специјалан статус за Санџак и назвао ме фашистом. Они су мислили да ћу да реагујем хистерично", рекао је Вучић.

Он је открио да је имао телефонски разговор са једним званичником у Сарајеву коме је рекао : Шта тражите специјални статус за Санџак, шта ако ја затражим специјални статус за 63 општине...?

"Трпим притиске због односа са Републиком, још више због Косова, али то је мој посао. Само тражим да се поштује Дејтон и оно што је записано у Уставу БиХ", казао је предсједник Србије, наводећи да "Републику Српску воли, а Босну и Херцеговину  поштује у складу с Дејтонским споразумом.

(БН ТВ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

МИТКО С

12.01.2020 22:49

ГОСПОДИНЕ ВУЧИЋУ КАД ВОЛИШ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ УТИЧИ НА ОВУ ВЛАСТ ДА НЕ ПРОГОНИ СВОЈ НАРОД УБИЈА, ПЛАЧКА...ЈА ЋУ ТЕ ПОШТОВАТ КАО ВОЂУ ЦИЈЕЛОГ СРБСКОГ НАРОДА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.01.2020 22:58

Удји мало и погледај ста казе,РТС,Курир итд.Додик је за њих отац нације и олицје српства.Наравно ни ријеци о НАТО интеграцијама,тамо је медиски мрак.Кад цитас коментаре да те инфракт стрефи,тако близу а тако далеко.

Name

Никица

13.01.2020 05:19

Улазимо у Нато преседнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.01.2020 13:13

Без нас.

Name

Завидовици

13.01.2020 07:48

Подрска Предсједнице!

ОДГОВОРИТЕ