Vučić: Republiku Srpsku volim, a BiH poštujem!

- Republiku Srpsku volim, a Bosnu i Hercegovinu poštujem, rekao je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija 12.01.2020 | 22:22
Vučić: Republiku Srpsku volim, a BiH poštujem!

Učestvujući u emisiji "Hit tvit" u programu TV Pink, gdje je jedan od predloga na društvenim mrežama bio Dan Republike Srpske, Vučić je rekao da je srećan što postoji Republika Srpska i da je ponosan što može da joj pomogne.

"Ne krijem da sam srećan zbog postojanja Republike Srpske. Ponosan sam na činjenicu da Srbija nikad nije pružala veću pomoć Republici Srpskoj. To je naša obaveza, u svakoj od 63 opštine RS gradimo vrtić, školu, dom zdravlja... Srećan sam zbog pečata koji smo tamo dali i zbog odnosa sa ljudima iz Republike Srpske", kazao je Vučić.

U zemlji, kaže on, imate ljude koji smatraju da se Republika Srpska nas ne tiče.

"To se može vidjeti na društvenim mrežama na kojima kažu što si dao tamo pare, oni to nisu zaslužili. Za svaki dinar koji sam dao našem narodu spreman sam da snosim posledice", rekao je Vučić, 

On je najavio da će uskoro ići u Drvar da otvori fabriku, iako se ne nalazi u Republici Srpskoj, nego je to jedna od četiri opštine u Federaciji BiH gdje su Srbi većina.

"Nikada nisam doveo u pitanje integritet BiH, a to se može da vidi i iz čestitke koju sam uputio Dodiku i Željki Cvijanović", kazao je Vučić i dodao da u programskom dokumentu SDA stoji kakao treba da se uklone srpske opštine oko Sarajeva i da de facto ukine Repubika Srpska.

Vučić je rekao da ga je nedavno zvao Šefik Džaferović da mu kaže da bi da dođe u Novi Pazar na neki skup Sulejmana Ugljanina.

"Rekao sam da nema problema i da ćemo sve obezbijediti. Međutim, tu je Ugljanin zatražio specijalan status za Sandžak i nazvao me fašistom. Oni su mislili da ću da reagujem histerično", rekao je Vučić.

On je otkrio da je imao telefonski razgovor sa jednim zvaničnikom u Sarajevu kome je rekao : Šta tražite specijalni status za Sandžak, šta ako ja zatražim specijalni status za 63 opštine...?

"Trpim pritiske zbog odnosa sa Republikom, još više zbog Kosova, ali to je moj posao. Samo tražim da se poštuje Dejton i ono što je zapisano u Ustavu BiH", kazao je predsjednik Srbije, navodeći da "Republiku Srpsku voli, a Bosnu i Hercegovinu  poštuje u skladu s Dejtonskim sporazumom.

(BN TV)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

MITKO S

12.01.2020 22:49

GOSPODINE VUČIĆU KAD VOLIŠ REPUBLIKU SRPSKU UTIČI NA OVU VLAST DA NE PROGONI SVOJ NAROD UBIJA, PLAČKA...JA ĆU TE POŠTOVAT KAO VOĐU CIJELOG SRBSKOG NARODA...

ODGOVORITE
Name

re

13.01.2020 22:58

Udji malo i pogledaj sta kaze,RTS,Kurir itd.Dodik je za njih otac nacije i olicje srpstva.Naravno ni rijeci o NATO integracijama,tamo je mediski mrak.Kad citas komentare da te infrakt strefi,tako blizu a tako daleko.

Name

Nikica

13.01.2020 05:19

Ulazimo u Nato presednice

ODGOVORITE
Name

re

13.01.2020 13:13

Bez nas.

Name

Zavidovici

13.01.2020 07:48

Podrska Predsjednice!

ODGOVORITE