Обустављени летови због ерупције вулкана

Власти филипинског аеродрома "Ниној Акино" обуставиле су све летове са тог међународног аеродрома након што је мали вулкан у оближњој провинцији Батангас почео да избацује велике количине пепела.

Свијет 12.01.2020 | 18:48
Обустављени летови због ерупције вулкана

Вулкан Таал избацио је пепео километар увис пепео, уз тутњаву и мање потресе, што указује на могућу ерупцију, преноси Ројтерс.

"Летови на аеродрому Ниној Акино привремено су обустављени због избацивања пепела из вулкана", написале су власти аеродрома на Твитеру и додале да је путницима саветовано да сарађују са авио компанијама око распореда летова.

Због активности вулкана становници околних села су евакуисани, а за сада нема информација о повредама или туристима који су се нашли у погођеним селима.

Због обилног пепела власти да саветују становнике да носе маске, а јавност је упозорена да се држи подаље од малог острва на средини језера на којем се налази вулкан, преноси АП.

Таал, један од најмањих вулкана на свету, налази се међу око двадесетак активних вулкана на Филипинима, на такозваном пацифичком "ватреном прстену", сеизмички активном региону склоном земљотресима и вулканским ерупцијама.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар