Obustavljeni letovi zbog erupcije vulkana

Vlasti filipinskog aerodroma "Ninoj Akino" obustavile su sve letove sa tog međunarodnog aerodroma nakon što je mali vulkan u obližnjoj provinciji Batangas počeo da izbacuje velike količine pepela.

Svijet 12.01.2020 | 18:48
Obustavljeni letovi zbog erupcije vulkana

Vulkan Taal izbacio je pepeo kilometar uvis pepeo, uz tutnjavu i manje potrese, što ukazuje na moguću erupciju, prenosi Rojters.

"Letovi na aerodromu Ninoj Akino privremeno su obustavljeni zbog izbacivanja pepela iz vulkana", napisale su vlasti aerodroma na Tviteru i dodale da je putnicima savetovano da sarađuju sa avio kompanijama oko rasporeda letova.

Zbog aktivnosti vulkana stanovnici okolnih sela su evakuisani, a za sada nema informacija o povredama ili turistima koji su se našli u pogođenim selima.

Zbog obilnog pepela vlasti da savetuju stanovnike da nose maske, a javnost je upozorena da se drži podalje od malog ostrva na sredini jezera na kojem se nalazi vulkan, prenosi AP.

Taal, jedan od najmanjih vulkana na svetu, nalazi se među oko dvadesetak aktivnih vulkana na Filipinima, na takozvanom pacifičkom "vatrenom prstenu", seizmički aktivnom regionu sklonom zemljotresima i vulkanskim erupcijama.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar