Служен молебан за спас светиња СПЦ у Црној Гори

У присуство великог броја вјерника у цркви Успења Пресвете Богородице у Српској Вароши у Брчком данас је служен молебан за спас светиња Српске православне цркве у Црној Гори.

Република Српска 12.01.2020 | 15:13
Служен молебан за спас светиња СПЦ у Црној Гори

Небојша Драшкић, протојереј-ставрофор и старјешина храма рекао је да је молебан служен уз благослов његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија.

– Помолили смо се за браћу и сестре у Црној Гори који данас стоје као на првој линији фронта одбране православне вјере  и светиња у Црној Гори.

Сваки човјек који има разума устаје против једног људског безумља које се састоји у том новом закону о слободи вјероисповијести у Црној Гори – рекао је Драшкић додјући да су и други народи, Муслимани и Хрвати  такође дигли свој глас како би заједно са православним народима у Црној Гори сачували светиње које су значајне за цијели православни народ.

– Из ових карајева, Србије, БиХ, Хрватске, Русије, Грчке долазили су многи који су тражили помоћ од светиња које се налазе у Црној Гори. Посебно је познат манастир Светог Василија Острошког гдје су се пред моштима Светог Василија молили и православни и неправославни. И Бог је помоћ и утјеху пружао свима који су долазили тамо чистог срца и душе – рекао је Драшкић.

Вјерници из Брчког су поручили да ће бити уз православни народ Црне Горе у њиховој борби за очување светиња Српске православне цркве.

Молебану у храм Успења Пресвете Богородице у Брчком присуствовао је и Слободан Симић из Лончара који је, како је рекао, дошао да заједно са осталим вјерницима показе да су против диктаторске власти у Црној Гори.

– То што они раде, то је врста лудила ударити на Цркву, ударити на Бога. Али, ми ћемо из Брчког поручити, опрости им Боже не знају шта раде – рекао је Симић.

(Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

борац

12.01.2020 14:34

Добро је отисли смо од свији проблема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радивоје

12.01.2020 17:21

Лако је безбозницима ударити на цркве они су висе за коцкарнице

ОДГОВОРИТЕ