Služen moleban za spas svetinja SPC u Crnoj Gori

U prisustvo velikog broja vjernika u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Srpskoj Varoši u Brčkom danas je služen moleban za spas svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Republika Srpska 12.01.2020 | 15:13
Služen moleban za spas svetinja SPC u Crnoj Gori

Nebojša Draškić, protojerej-stavrofor i starješina hrama rekao je da je moleban služen uz blagoslov njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija.

– Pomolili smo se za braću i sestre u Crnoj Gori koji danas stoje kao na prvoj liniji fronta odbrane pravoslavne vjere  i svetinja u Crnoj Gori.

Svaki čovjek koji ima razuma ustaje protiv jednog ljudskog bezumlja koje se sastoji u tom novom zakonu o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori – rekao je Draškić dodjući da su i drugi narodi, Muslimani i Hrvati  takođe digli svoj glas kako bi zajedno sa pravoslavnim narodima u Crnoj Gori sačuvali svetinje koje su značajne za cijeli pravoslavni narod.

– Iz ovih karajeva, Srbije, BiH, Hrvatske, Rusije, Grčke dolazili su mnogi koji su tražili pomoć od svetinja koje se nalaze u Crnoj Gori. Posebno je poznat manastir Svetog Vasilija Ostroškog gdje su se pred moštima Svetog Vasilija molili i pravoslavni i nepravoslavni. I Bog je pomoć i utjehu pružao svima koji su dolazili tamo čistog srca i duše – rekao je Draškić.

Vjernici iz Brčkog su poručili da će biti uz pravoslavni narod Crne Gore u njihovoj borbi za očuvanje svetinja Srpske pravoslavne crkve.

Molebanu u hram Uspenja Presvete Bogorodice u Brčkom prisustvovao je i Slobodan Simić iz Lončara koji je, kako je rekao, došao da zajedno sa ostalim vjernicima pokaze da su protiv diktatorske vlasti u Crnoj Gori.

– To što oni rade, to je vrsta ludila udariti na Crkvu, udariti na Boga. Ali, mi ćemo iz Brčkog poručiti, oprosti im Bože ne znaju šta rade – rekao je Simić.

(Srpskainfo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

borac

12.01.2020 14:34

Dobro je otisli smo od sviji problema

ODGOVORITE
Name

Radivoje

12.01.2020 17:21

Lako je bezboznicima udariti na crkve oni su vise za kockarnice

ODGOVORITE